Інтернет магазин VINUR
Корзина

Ремонт бензогенераторов, несправності бензогенератора і способи їх усунення

Можливі несправності бензогенератора та варіанти їх усунення

Найчастіше різні несправності бензинового генератора виникають у наслідок:

  • невисокої якості виконання та використовуваних комплектуючих;
  • дотримання правил експлуатації;
  • нерегулярного ТО;
  • природного зносу деталей та вузлів.

При цьому кожна електростанція супроводжується інструкцією з її експлуатації, з описом технічних характеристик, вимогами за умовами використання та проведення техобслуговування, дотримання яких дає можливість звести ризики серйозних проблем до мінімуму, причому протягом досить довгого часу.

Якщо ж проблема все ж таки виникла, в деяких випадках, можна виконати ремонт бензинового генератора своїми руками. Тому варто розібратися з чим можна розібратися, а коли неможливо відмовитися від допомоги фахівців.

Не подається масло, паливо чи повітря

Якщо не вдається запустити двигун або він глухне, то система захисту зреагувала на:

  • відсутність бензину. Навіть якщо бензобак сповнений, двигун може не запуститись при брудному паливному фільтрі;
  • не надходження повітря. У цьому випадку слід почистити або замінити повітряний фільтр;
  • нестача мастила.

Проблеми з ДВЗ здатні виявлятися вихлопними газами незвичного кольору, значним падінням потужності, перегрівом, нестабільною роботою альтернатора, великою витратою олії. Серед причин може назвати зношеність поршня або його кілець, циліндра.

В цьому випадку, потрібно виконати діагностику та ремонт двигуна бензогенератора, із залученням фахівців.

Питання до запалення

Причиною проблеми зі свічок запалювання може бути збільшення зазору між електродами, через природне зношування, або механічні пошкодження. В обох випадках свічка вимагатиме заміни. Крім цього, використання неякісного бензину або надмірні навантаження на двигун можуть призвести до закоксування електродів свічки. Проблема може вирішитися чищенням електродів.

Двигун може не запуститися і через нещільно одягнений ковпачок свічки.

Барахліт карбюратор

Якщо починає стріляти глушник, і з нього вибивається полум'я і кіптява, витікати з фільтра паливо, то буде потрібне регулювання або ремонт карбюратора для бензогенератора.

Несправність альтернатора

Якщо в установці використовується щітковий синхронний альтернатор, необхідно регулярно очищати щітки від забруднень і періодично змінювати зношені. Інакше може вийти з ладу весь дорогий пристрій.

Причинами проблем із генератором можуть бути і перетерті дроти, погані контакти, замикання. Перевірку проведення краще довірити професіоналам.

Нестабільна робота генератора

Ця проблема, як правило, пов'язана з несправністю регулятора, про що сигналізують обороти, що плавають під навантаженням, нестабільний запуск, як холодного, так і прогрітого движка.

Якщо бензогенератор працює нестійко, слід звернутися в сервісний центр, де є все необхідне для його регулювання.

Несвоєчасно вжиті заходи можуть призвести до швидкого зношування внутрішніх елементів.

Генератор не видає потрібної напруги

Якщо електростанція не видає потрібні 220 вольт, то найчастіше це пов'язано зі зносом щіток, які потрібно замінити.

У випадку, якщо бензогенератор видає малу напругу або не може тримати навантаження, слід шукати контакти, що підгоріли або окислилися, на силових проводах, автоматі або вихідній розетці. Це може виявлятися під час роботи установки у складних умовах або функціонуванні ДВЗ з максимальним навантаженням. Для усунення несправності, потрібно озброїтися мультиметром, щоб знайти проблемну область, з напругою, що просідає, і замінити його.

Якщо ж, при запуску, бензогенератор видає 300 Вольт, то, швидше за все, проблема у вбудованому стабілізаторі напруги, що відповідає за регулювання обертів двигуна. Щоб переконатися у вірності діагнозу, вимірюється частота напруги, що має бути 50-53 Герца. При виявленні похибок за допомогою гвинта регулювання виконується налаштування стабілізатора.

Якщо генератор глухне після старту

Якщо пуск електростанції супроводжують неприємні звуки, і вона відразу глухне, то, найімовірніше, причина у брудній свічці або погано відрегульованому зазорі між її електродами.

Швидше за все, впоратися з поломкою, почистивши свічку або відігнувши її пелюсток, на потрібну відстань зможе будь-який користувач.

Що можна зробити самостійно?

Основні несправності бензогенератора і способи їх усунення, як правило, прописані в інструкції, що додається. У будь-якому випадку, без відповідного досвіду, власник установки може виконати очищення фільтруючих елементів, заміну мастила, очищення свічки та заправку бензобака. Якщо ж ремонт вимагає проникнення всередину конструкції – краще залучити кваліфікованих фахівців.