Інтернет магазин VINUR
Корзина

Чому не заводиться бензиновий генератор? Рішення проблеми

Чому не заводиться бензогенератор? Подібне питання ставлять собі як власники старого обладнання, так і власники щодо нових моделей, які пропрацювали певний час і раптом перестали запускатися.

Подібне обладнання вже давно стало звичним для багатьох людей, які використовують його можливості максимально. Тим не менш, навіть ті, хто доглядає та обслуговує такі пристрої, рано чи пізно стикаються з проблемами під час запуску.

То чому не заводиться генератор? Причин може бути безліч:

  • відсутність іскри (проблеми зі свічками);
  • паливо низької якості;
  • відсутність або низький рівень олії;
  • розтріскування гумових сальників та трубок тощо.

Як зрозуміти причину, через яку бензогенератор не заводиться – немає іскри, поганий бензин чи щось ще? Що робити, якщо генератор заводиться та глухне? Коли здебільшого трапляються проблеми у його роботі? Давайте розумітися.

Не запускається бензиновий генератор- Розбираємо причини

Як правило, генератори більшість користувачів починає активно використовувати у зимові періоди. Безперечно, вони працюють і влітку, але періодично – для живлення садового електроінструменту, наприклад, або будівельного обладнання.

У суворі зимові місяці генератори по всій країні використовуються набагато частіше через збільшення навантаження (теплові вентилятори, постійні відключення світла через обрив ліній електропередач і так далі). Саме взимку найчастіше виникають основні проблеми у їхній роботі.

Не заводиться бензиновий генератор? Можливо це наслідок впливу на нього холодної, вологої та вітряної погоди. Рік за роком необхідно захищати електроенергетичне обладнання, щоб воно було готове до роботи, коли це необхідно найбільше.

Фахівці радять приділяти увагу наступним нюансам:

  • Профілактичні заходи.

Ми не можемо зупинити холодну погоду, але здатні боротися з її наслідками. Рекомендується інвестувати у допоміжне обладнання, таке як нагрівачі двигуна, і завжди слідкувати за тим, щоб якісний антифриз використовувався в холодну погоду.

  • Доступ та вентиляція.

Якщо ваш бензиновий генератор не заводиться, перебуваючи за межами приміщення, знаходиться зовні, то, швидше за все, природа візьме своє. Навколо нього може скупчитися листя, рослинність і навіть сніг, якщо пристрій знаходиться у дворі під навісом або просто неба.

Важливо забезпечити доступ до генератора у разі необхідності проведення технічного обслуговування та ремонту, тому переконайтеся, що доріжка до генератора розчищена. Ви також повинні переконатися, що навколо генератора є вільне місце, щоб він добре вентилювався.

  • Візуальний огляд.

Причину, через яку не заводиться бензогенератор (іскра є), може виявити найпростіший візуальний огляд. Він дозволить вам виявити будь-які очевидні проблеми, такі як ознаки зношування або пошкодження окремих елементів конструкції.

Регулярно оглядайте своє обладнання та звертайте увагу на все, що свідчить про можливі проблеми (протічки, зношені потріскані шланги тощо). Це дозволить заздалегідь виконати роботи з технічного обслуговування та заміни, щоб уникнути серйозних проблем у майбутньому.

  • Перевірка мастила.

Бензиновий генератор - чому не заводиться при повній заправці? Проблема може полягати в наявності достатньої кількості мастила та її придатності для конкретних умов в'язкості. При низькому рівні мастила генератори автоматично вимикаються. Занадто в'язке мастило взимку загусає, що є причиною збоїв у роботі.

Щоб переконатися, що ваш генератор може працювати з максимальною потужністю, можете протестувати джерело електроенергії, змоделювавши електричне навантаження за допомогою блоку навантаження. Цей тест є справді корисною передзимовою перевіркою, тому ви можете бути впевнені, що у разі відключення електроенергії у майбутні зимові місяці генератор зможе увімкнутися та ввімкнутися.