Інтернет магазин VINUR
Корзина

Що можна підключити до генератора потужністю 3 кВт


Коли справа доходить до генераторів, люди зазвичай ставлять собі певні питання. Який тип генератора мені потрібен? Якої потужності генератора буде достатньо для моїх потреб? Скільки ватів потрібно для живлення мого домашнього зварювального апарату/електроінструменту/повітряного компресора?

Справді, генератор якої потужності, наприклад, потрібний для живлення побутової техніки та роботи освітлення будинку під час відключення електрики? На ринку сьогодні можна знайти електрогенератори для ваших потреб потужністю від 500 Вт і вище.

Чим вища потужність обладнання, тим, відповідно, дорожче і сам генератор. Власники великих заміських будинків та котеджів часто віддають перевагу потужним силовим агрегатам на 10-20 кіловат, можливостей яких вистачає для забезпечення живленням практично всього електрообладнання в будинку та на ділянці.

У той же час зростає попит на інверторні бензинові генератори потужністю яких не перевищує 3000 Вт. Таке обладнання має ряд істотних переваг, серед яких:

  • компактні розміри;
  • мінімальна вага;
  • висока енергоефективність;
  • економічність споживання палива;
  • низький рівень шуму під час роботи;
  • чистота вихідної синусоїди (дозволяє підключати до генератора чутливу електроніку).

Що можна підключити до такого генератора? Він відмінно підійде для живлення найрізноманітнішої техніки, включаючи:

  • телевізор (150-200 Вт);
  • мікрохвильова піч (700-1000 Вт);
  • холодильник (200-250 Вт);
  • домашній ПК (500-600 Вт) і так далі.

Крім того, такий генератор забезпечить необхідне освітлення і допоможе підзарядити акумулятори смартфонів, планшетів, ноутбуків та інших гаджетів.

Як розрахувати, якої потужності потрібний генератор для живлення будинку

Потужність – ключовий параметр під час вибору генератора. Якщо ми говоримо про силові агрегати потужністю 3 кіловати, це оптимальний вибір для невеликого приватного будинку, заміської дачі або кемпінгу. Його можна взяти з собою в автоподорож завдяки компактності і вазі всього в 30-35 кг (інвертори).

Щоб дізнатися, який потужності генератор необхідний для живлення техніки та обладнання вдома, ви повинні оцінити свої потреби в енергії. Спочатку слід визначитися з пристроями, які ви хочете запитати від генератора при відключенні зовнішнього живлення.

Далі слід звернути увагу на такі параметри, як:

  • пускова потужність, необхідна пристрою для запуску;
  • номінальна потужність, енергія, необхідна для роботи після початкового запуску.

Вибирати генератор необхідно з потужністю на 20-30% більше, ніж потрібно. Причини досить прості: ви отримаєте кілька сотень додаткових ватів, які будуть потрібні в майбутньому для підключення неврахованих ресіверів.

Крім того, термін служби генератора значно не скорочується, оскільки він не працює при повному навантаженні. Також зменшується рівень шуму під час роботи та підключеного максимального навантаження. Таким чином, якщо ваші вимоги до потужності складають, наприклад, 2500 Вт, придбайте генератор з номінальною потужністю не менше 3000 Вт.

Наскільки потужний генератор мені фактично для роботи вдома?

Безумовно, з генератором потужністю від 5000 до 7500 Вт ви можете запустити навіть найважливіше побутове обладнання, включаючи такі пристрої, як холодильник, морозильник, насос свердловин, тепловий насос, котел опалення.

Для тих, кому потрібно живити тільки холодильник, комп'ютер, телевізор і заряджати іноді гаджети, ідеальним варіантом залишається придбання генератора з потужністю 2-3 кіловати. Це дозволить заощадити на покупці, менше витрачатися на обслуговування та використовувати мінімум палива для роботи силової установки.

Чим хороші інверторні генератори на 2-3 кВт

Звичайні надпотужні генератори зазвичай страждають від більш високого гармонічного спотворення (THD), причому 3% THD вважається максимальним порогом потужності, який є безпечним для сучасної електроніки.

Резервні генератори та генератори державної мережі працюють значно нижче цього порога, але не типові побутові потужні портативні генератори. Сучасна електроніка, така як телевізори з плоским екраном або ноутбуки, може бути пошкоджена ними під час безперервного використання протягом тривалого часу.

Хорошою новиною є те, що портативні генератори інверторні можна безпечно використовувати для роботи цієї електроніки, оскільки вони видають чисту синусоїду вихідного сигналу за напругою. Незважаючи на те, що більшість інверторів занадто малі, щоб обслуговувати весь будинок, деякі з них мають можливість паралельної роботи, що означає, що ви можете подвоїти загальну вихідну потужність за допомогою двох інверторних генераторів паралельно, але обов'язково уточнюйте цей параметр при покупці.