Інтернет магазин VINUR
Корзина

Який краще стабілізатор?

При виборі стабілізаторів напруги багато покупців задаються цим питанням. Тому фахівці компанії Vinur вирішили розповісти про 3 основні типи даних пристроїв. Сьогодні великою популярністю користується релейний, тиристорний (симісторний) та електронний стабілізатор напруги в Україні. Інші типи ми не будемо розглядати, тому що вони не актуальні при пошуку відповіді на дане питання.


Стабилизаторы напряжения Украина


Три основні типи стабілізаторів можна розділити на кілька гілок: з рівномірним і з поетапним регулюванням напруги. Плавне регулювання напруги досягається шляхом використання у пристроях сервоприводів. Поетапне регулювання можливе, якщо в обладнанні встановлені тиристори (симістори) — це однакові за своєю функціональністю елементи.

Сервопривідні стабілізатори напруги продаються за доступною для багатьох ціною, але їм необхідно регулярне сервісне обслуговування — з періодичністю раз на півроку. Релейні пристрої мають високу надійність і невисоку ціну, тому вони популярні серед покупців. Симісторні (тиристорні) стабілізатори за своєю ціною вважаються дорогим електрообладнанням. Вони мають хороші експлуатаційні характеристики і надійність.

Тиристорний або релейний стабілізатор для дому?

Оскільки ми шукаємо відповідь на питання, який краще стабілізатор для дому, то вирішили порівняти два типи пристроїв, які користуються попитом у покупців. З описаного вище ми бачимо, що релейні та симісторні пристрої значно відрізняються за ціною. Різниця в ціні може бути в 2-3 рази. Чи варто переплачувати за стабілізатор напруги, якщо ви будете використовувати його для будинку?

Стабілізатор напруги не варто купувати, якщо напруга в будинку коливається від номінального параметру 220 В у межах 10%. Всі побутові прилади та обладнання будуть стабільно працювати за таких умов. Якщо ж напруга зміниться вище або нижче даного діапазону, то побутові прилади будуть працювати з навантаженням. При високих скачках напруги побутовий прилад може згоріти, а при низькому показнику струму відмовиться працювати.

Релейні стабілізатори дозволяють нормалізувати напругу і забезпечать нормальну роботу всієї побутової техніки в будинку. Вони володіють хорошими технічними характеристиками і надійністю при цілодобовому автоматичному використанні. Вони не вимагають додаткових витрат на сервісне обслуговування і встановлюються дуже просто. Про релейні стабілізатори можна прочитати детальніше у статті «Релейний стабілізатор напруги для дому Volter». Додаткові консультації фахівців компанії Vinur можна отримати за телефоном (044) 331-11-90.

Симісторні (тиристорні) стабілізатори коштують набагато дорожче, оскільки в них використовуються дорогі елементи. Візуально різницю в роботі двох пристроїв ви не помітите, оскільки побутова техніка в будинку працюватиме однаково. Якщо вам не потрібно забезпечувати хороші умови для роботи надточної та чутливої техніки, то перевагу можна віддати релейним стабілізаторам напруги. При цьому ви зможете істотно заощадити на придбанні електричного обладнання.