Інтернет магазин VINUR
Корзина

Особливості вибору інвертора для сонячних батарей

Інвертор у схемі отримання енергії від сонця є одним з найважливіших елементів геліо батареї і використовується для отримання змінного струму з постійного струму, що надходить на вхід. По суті - це ядро​​системи отримання електричної енергії, що використовує як джерело сонце.

Вибір інвертора для сонячних батарей– відповідальний та важливий процес. При цьому важливо не тільки правильно та грамотно вибрати той тип інвертора, який буде оптимальним для ваших потреб та особливостей системи, але й професійно змонтувати саму установку.

Необхідно підбирати обладнання, що максимально відповідає всім вашим основним запитам. Слід розуміти, навіщо служить і як взаємодіє коїться з іншими кожен елемент сонячної електростанції, у складі якої:

  • сонячні фотоелементи;
  • керуючий пристрій;
  • енергоакумулятор;
  • інвертор-перетворювач.

Як вибрати інвертор для сонячних батарей? Спочатку слід розібратися з його різновидами.

Види геліо інверторів

Максимальний ККД матиме сонячна електростанція, де різні інвертори живлять різні навантаження приладів. Цю систему бажано спроектувати ще на початковій стадії будівництва геліостанції у себе вдома та споруди відповідної електромережі.

Практика показує, що найкраще використовувати при цьому систему із чотирьох (сумарною потужністю приблизно 3,5 кВт) та двох (5,5 кВт) інверторів. При цьому струм на ці інвертори подаватиметься від однієї групи енергоакумуляторів.

Сучасні інвертори можуть мати відмінності в сигналі виходу, в системі управління навантаженнями, схематичних побудовах мереж і так далі. Ви можете придбати інвертори для сонячних батарей із вбудованим зарядним пристроєм, що живляться від мережі, а також інвертори, що використовують геліоенергію для підживлення таких мереж.

Варіативність рішень у конструкції кожного конкретного інвертора дає змогу побудувати ефективну систему отримання електроенергії за допомогою сонця. При цьому вимоги до інвертора стандартні: він перетворює струм, не дозволяючи при цьому розряджатися акумулятору, має захист від короткого замикання та стійкість до навантаження мережі.

Інші функції, які може мати інвертор, не є критичними і можуть навіть обмежити продуктивну роботу пристрою.

Функції та види інверторів для сонячних батарей

Інвертори служать для отримання змінного струму (U=220V) із постійного, який постачає сонячна батарея. Отриманий струм при такій напрузі дозволяє запитати усі побутові електричні прилади.

Перетворювачі бувають:

  • Автономні, що перетворюють струм ланцюга акумуляторів. Електроенергія, що отримується при цьому, використовується всіма електроприладами в будинку. Потужність такого інвертора може змінюватись від 0,1 до 8 кВт
  • Синхронні, які можуть зберегти та використовувати пізніше надлишки електроенергії. Такі інвертори дуже потрібні при аварійних або планових відключеннях електрики, також при відсутності сонця в похмурі дні і ночами.
  • Багатофункціональні, що є найбільш дорогим та ефективним способом використання у геліосистемах.

У складі багатьох інверторів є джерела безперебійного живлення, що дозволяють підтримувати потрібну напругу мережі, використовуючи енергоакумулятор – «серце» ДБЖ. При будь-якому відключенні електроенергії завдяки джерелу безперебійного живлення та батареї у вас буде можливість деякий час користуватися електрикою.

Акумулятор, отримуючи електроенергію від батареї, передає її в перетворювач (інвертор) і далі за системою до всіх приладів, що підключаються. Акумулятор заряджається за допомогою зарядки, що входить в конструкцію пристрою. Чіп-контролер у блоці ДБЖ слідкує за напругою в системі і при необхідності відключає головне живлення, підключаючи акумуляторні батареї.

Побудувати ефективну систему постачання сонячної енергії для своїх потреб у наш час є цілком здійсненним завданням. Підійшовши з усією відповідальністю до цього питання, правильно побудувавши систему і підібравши комплектуючі, ви зможете досягти практично безперебійного постачання електрики у ваш будинок і почати суттєво економити.