Інтернет магазин VINUR
Корзина

Де повинен стояти генератор у приватному будинку?


Більшість пристроїв, які є у наших будинках, живляться від електрики. Будь-які перебої з постачанням живлення – і ви позбавлені звичного комфорту, а ваша техніка, цілком можливо, пошкоджена, що потребує дорогого ремонту.

Зламаний комп'ютер, згорілий телевізор і холодильник, що вийшов з ладу, який замість охолодження продуктів тепер служить «шафою» — ось лише кілька прикладів того, наскільки стабільність постачання електрики необхідна для нашого повсякденного функціонування.

Як убезпечити себе у разі його тимчасової відсутності? Просто купіть електрогенератор для дому! При цьому важливо не тільки звернути увагу на параметри цього силового обладнання, але й правильно підібрати безпечне місце установки.

Аварійне джерело живлення для дому – яке вибрати?

Перш ніж ми перейдемо до того, де потрібно розмістити електрогенератор, необхідно зрозуміти, на що слід звернути увагу під час його вибору. На ринку сьогодні є досить широкий вибір моделей доступних для продажу. Відмінності з-поміж них та його параметри безпосередньо впливають на ціну генератора.

Придбавши його для домашнього використання як резервне джерело живлення, ми можемо вибрати, наприклад, нижчу потужність, ніж якщо ми планували використовувати його на будівельному майданчику для роботи електроінструментів.

Крім потужності, важливий також тип двигуна:

  • бензиновий;
  • дизельний;
  • газовий.

Звернути увагу варто на тип і кількість підключаємих ресіверів. Важливим є й об’єм децибел, який видає генератор під час роботи. Якщо ми шукаємо електрогенератор для дому, варто пошукати тиху і надійну модель.

Побутовий електрогенератор – куди його поставити?

Будь-який електрогенератор слід захистити від дії вологи. Навіть наявність захисної кришки корпусу не є гарантією безперебійної роботи та захисту від корозії, тому необхідно використовувати навіси або підібрати підсобне приміщення.

Приміщення, в якому розташовуватиметься електрогенератор, має відповідати відповідним вимогам. Насамперед йдеться про забезпечення циркуляції повітря, яка необхідна для видалення вихлопних газів, що утворюються під час роботи агрегату.

Як місця монтажу генератора можна вибрати гараж, майстерню або котельню. Іноді буває так, що агрегат знаходить своє місце у дворі під навісом, що захищає агрегат від дощу, снігу, граду, прямих сонячних променів.

Головна умова у тому, що простору навколо генератора має бути достатньо забезпечення нормальної безперервної вентиляції. Вибираючи ідеальне місце для домашнього дизельного генератора, слід враховувати, що це не безшумний пристрій.

Залежно від обраної моделі шум, що створюється, може бути більше або менше, але повністю його усунути неможливо, незважаючи на те, що сучасні генератори оснащені звукоізолюючими кожухами і глушниками. А тому через шум їх слід розташовувати на відстані від житлових приміщень, щоб небажані звуки не доходили до наших вух.

Чи можна використовувати генератор у житловому будинку

Якщо ви ставили питання, чи можна ставити генератор у будинку, відповідь однозначна: ні. Причина не тільки у вищезгаданому шумі, який, за досвідом, турбує наших сусідів більше, ніж самих користувачів, а й у вихлопних газах двигунів внутрішнього згоряння, які негативно впливають на організм людини.

Навіть найнадійніші системи вентиляції можуть дати збій у невідповідний момент, після чого чадний газ почне накопичуватися в приміщенні і стати причиною смерті під час сну. Для полегшення підключення генераторної установки рекомендується по можливості розміщувати її поряд із зовнішнім розподільчим електричним щитом.

Після покупки генератор повинен безвідмовно служити нам довгі роки. Щоб це сталося, ви повинні зосередитися на його високій якості. Варто порекомендувати електрогенератор з дизельним двигуном, який відрізняється винятковою довговічністю та економічністю.

Окреме приміщення, в якому розташовуватиметься такий агрегат, повинно мати вікна або іншу вентиляційну систему, що забезпечує циркуляцію повітря. У разі невеликих гаражів або котелень, якщо ви не хочете займати вільне місце та розміщувати генератор на підлозі, можна спробувати спорудити для нього спеціальну полицю. Полиця повинна бути зроблена з матеріалу негорючого або має вогнетривке покриття.