Інтернет магазин VINUR
Корзина

Основні характеристики дизельних генераторів


Сучасні генератори є затребуваним і необхідним обладнанням для потреб промисловості, медицини, будівництва, виробництва, а також для приватного сектора. Якщо ви хочете залишатися незалежним від зовнішніх поставок електроенергії, а також забезпечити стабільну роботу електричного обладнання, побутової техніки та приладів, що підключається, вам просто необхідний генератор.

Залишається тільки вибрати між бензиновими та дизельними версіями цього пристрою, а також правильно підібрати потужність та інші характеристики обладнання. Як показує практика, для більшості сучасних програм та інтеграцій ідеальним вибором є покупка дизельного генератора.

Незважаючи на те, що початкові інвестиції в цьому випадку будуть вищими, якщо порівнювати з покупкою бензинового генератора, зрештою обслуговування дизельної енергетичної установки вам обійдеться суттєво дешевше.

Крім цього, дизельні генератори потужніші, набагато надійніші і можуть використовуватися в режимі постійного навантаження протягом декількох днів без перерви в роботі.

Сфера використання

Слід розуміти, що вибір правильного та відповідного для ваших цілей та потреб дизельного генератора – це відповідальне рішення. Багато в чому це пов'язано з тим, що таке обладнання може бути задіяне для вирішення різних завдань, серед яких:

  • забезпечення потреб енергії на об'єктах стратегічного значення (різні будівельні майданчики, лікарні та поліклініки, лабораторії, торговельно-розважальні центри, стадіони, вокзали, аеропорти тощо);
  • забезпечення живленням обладнання у віддаленій місцевості у разі відсутності централізованої мережі або постійних перебоїв із постачанням енергії по ЛЕП;
  • аварійне резервне живлення для приватних домоволодінь у разі перебоїв чи аварій на лінії.

Крім того, важливим моментом є незамінність дизельних електростанцій як аварійне джерело живлення для підприємств з безперервним циклом роботи. Особливо це актуально для виробництв, на яких проблема безперервної подачі електроенергії може призвести до втрат або аварій.

Базові характеристики дизельних генераторів

Перед тим, як вибрати ту чи іншу модель побутового чи промислового пристрою такого типу, необхідно враховувати певні характеристики дизельних генераторів. Серед них:

  • Споживання палива. Параметр безпосередньо впливає на номінальну та максимальну потужність генератора при виробництві електричної енергії. Необхідно враховувати періодичність та час відключення подачі живлення. Якщо це відбувається досить рідко і недовго триває в часі, не обов'язково купувати дизельну генераторну установку з великим запасом потужності. Можна обійтися варіантом купівлі малопотужної електростанції, що дозволить економити на паливі.
  • Рівень шуму під час роботи. Наявність у генератора захисного кожуха та систем шумоподавлення є важливим моментом. Слід розуміти, що потужні дизельні генератори під час своєї роботи виробляють як багато енергії, а й багато шуму. При покупці уточнюйте, чи входить у вартість обладнання кожух шумопоглинаючий, який в більшості ситуацій є додатковою опцією.
  • Надійність та довговічність. Збираючись придбати побутовий чи промисловий дизельний електрогенератор, необхідно звернути увагу на популярність виробника. Багато в чому це визначає якість компонентів, що використовуються в конструкції, а також надійність, безпеку і довговічність самої продукції. Звертаємо увагу на такий нюанс, як гарантійний період і наявність сервісної підтримки. Вибираючи перевірених виробників із хорошою репутацією на ринку, можна бути впевненим у тому, що ця дизельна електростанція прослужить довгі роки за мінімального обслуговування.
  • Габарити та вага. Промислові дизельні генератори можуть мати різні габарити та вагу. Це необхідно враховувати під час вибору місця, де ви плануєте їх встановлювати. Крім того, необхідно враховувати вимоги щодо транспортування та встановлення, щоб уникнути непередбачених ситуацій при доставці та монтажі.
  • Потужність. Такі технічні параметри генератора як номінальна потужність і потужність максимальна, є одними з найважливіших і основних. Потужність визначає, скільки енергії може видавати генератор і який період часу. При виборі потужності варто враховувати як поточні потреби, а й можливе розширення виробництва у майбутньому.
  • Особливості та вартість обслуговування. Незважаючи на те, що дизельні генераторні установки набагато дешевше і простіше в обслуговуванні, ніж бензинові аналоги, вони все одно вимагають уваги і відповідного догляду, як і будь-яке інше технічне обладнання. При виборі генератора необхідно враховувати складність та витратність обслуговування, а також доступність запасних частин.
  • Додаткові можливості. Деякі різновиди дизельних енергетичних установок можуть мати додаткові можливості, серед яких, наприклад, системи автоматичного запуску та зупинки, системи контролю та діагностики, системи дистанційного керування тощо. Вибір додаткових функцій залежить від конкретних потреб та вимог покупця.

Резюме. Уважно вибирайте та оцінюйте параметри пристрою!

Збираючись вибрати дизельну електростанцію, слід враховувати всі перелічені характеристики і орієнтуватися на конкретні потреби та вимоги у кожній ситуації. Правильно обраний та грамотно експлуатований дизельний генератор гарантує надійне та безперебійне енергопостачання підприємства, установи, комерційної структури або приватного домоволодіння протягом багатьох років.

Якщо поставитися до вибору генератора з усією відповідальністю та увагою, то таке обладнання зможе забезпечити надійну, безпечну та безперебійну роботу підключеного навантаження, а також знизить ризики можливих аварій та втрат на виробництві.