Інтернет магазин VINUR
Корзина

Скільки бензину споживає генератор за годину?


Якщо ви живете в сільській місцевості або зазнаєте частих перебої в подачі електроенергії, резервне живлення може стати важливою частиною інфраструктури вашого будинку. Однак ці пристрої дорогі, а ціна на пальне постійно змінюється.

Щоб допомогти вам не виходити за рамки бюджету та отримати максимальну віддачу від вашої машини, ми зібрали деяку інформацію та поради, які допоможуть вам заощадити на паливі для генератора. Пам'ятайте про ці поради перед покупкою генератора, щоб зменшити експлуатаційні витрати з першого дня.

Купуйте якісний генератор

Це один із найважливіших аспектів для тих, хто не бажає нести додаткових витрат. Пам'ятайте, що бюджетний генератор витрачає більше палива і при цьому більш схильний до поломок, ніж генератор від відомого бренду.

Якісні двигуни менше схильні до виходу з ладу і тому в довгостроковій перспективі витрати на покупку агрегату просто вигідніші. У них менше частин, що рухаються, і вони спалюють менше бензину. Наприклад, легкий двигун може мати витрату палива 1 літр на годину (LPH), в той час, як важкий двигун може споживати тільки 0,75 LPH.

Використовуйте стабілізатор палива

Одна з основних проблем із бензином полягає в тому, що він дуже леткий. Без належних присадок та умов зберігання паливо може стати нестабільним через кілька місяців та призвести до значної втрати придатності до експлуатації.

При покупці палива для генераторної установки подумайте про покупку стабілізатора палива. Ця присадка зберігає бензин «свіжим» і допомагає запобігти утворенню води в баку, тим самим запобігаючи коливанням напруги.

Плануйте запуск двигуна лише у разі потреби

Найдорожча частина володіння та експлуатації генератора – це паливо. Якщо вам потрібно запускати генератор кілька разів на рік, спробуйте запускати його в періоди низького попиту. Наприклад, запуск генератора в суботу ввечері, коли очікується, що подача електроенергії не буде відновлена ​​протягом декількох днів, може виявитися рентабельнішим, ніж запуск його в спекотний літній день, коли люди використовують свої кондиціонери.

Скільки спалює бензиновий генератор?

Генератори класифікуються залежно кількості потужності, що вони видають на виході. Найбільш популярні моделі для побутового застосування:

  • 5 кВт;
  • 7 кВт;
  • 10 кВт;
  • 15 кВт;
  • 20 квт.

Кількість палива, яке використовує генератор, залежить від моделі, потужності, яку він виробляє, та умов, у яких він працює. Наприклад, генератор потужністю 2,5 кВт, що працює протягом однієї години, спалитиме близько 2,5 літрів бензину.

Генератор потужністю 5 кВт, що працює протягом 1 години, витратить приблизно 5 літрів бензину. Генератор потужністю 7,5 кВт за той же час витратить 7 літрів, а генератор, що постійно працює, на 10 кВт споживає близько 9 літрів. Наведені вище приклади припускають середнє навантаження в 75%.

Як уже було сказано вище, крім умов, в яких працюватиме портативний електрогенератор для будинку, таких як навантаження або температура зовнішнього повітря, основним фактором, що впливає на кількість палива, що споживається в годину, є вид палива і номінальна потужність.

При цьому економічнішими агрегатами є генератори дизельного типу, де низька витрата палива починається від 270 гр/квт на годину у невеликих пристроях. Електрогенератори з бензиновим двигуном тієї ж потужності мають, відповідно, більшу витрату: від 2,5 до 3 літрів на годину.

Скільки спалює електрогенератор на будівництві?

Генератори використовуються на будівельних майданчиках для живлення інструментів, освітлення та іншого обладнання. Споживана потужність варіюється в залежності від роботи, тому на більшості будівельних майданчиків можна підключити кілька пристроїв, щоб забезпечити стабільне джерело живлення.

Один найчастіше використовується для освітлення, а інший часто потужніший для живлення різних пристроїв. Кількість палива залежить від вихідної потужності генератора. Як ми вже згадували, цей агрегат для освітлення споживатиме 1-2 літри бензину, а для інструментів потрібно вже відносно більше палива.

Скільки бензину спалює генератор під час запуску?

Це справді добре питання: «Скільки палива споживає такий апарат при першому запуску». Слід врахувати, що чим більше пускове навантаження на генератор, то більше палива він спалить. Запуск двигуна, звичайно, коштуватиме вам певних витрат палива, але його об’єми не є «драматичними». Як правило, залежно від потужності агрегату на один пуск йде від 50 мл до 100 мл палива.

Резюме

Кількість палива, що спалюється генераторним обладнанням, залежить від типу двигуна, температури зовнішнього повітря, підключеного навантаження. Бензинове джерело резервного живлення завжди споживатиме більше палива, ніж дизельний агрегат.

Якщо ви плануєте регулярно експлуатувати генератор протягом тривалого часу, можливо, варто інвестувати у покупку потужнішої моделі. Потужні генератори споживатимуть менше палива за годину порівняно з менш потужними моделями.