Інтернет магазин VINUR
Корзина

Особливості використання АВР для бензогенератору

Що являє собою бензогенератор з АВР? Чому він кращий за аналоги, не оснащені даною системою? AVR (Automatic Voltage Regulation) – це електронна система автоматичної стабілізації напруги, яка не потребує живлення від зовнішнього джерела енергії (наприклад, акумулятора).

Використовуючи блок AVR для генератора, можна значно покращити параметри вихідної напруги, що генерується обладнанням. Навіщо потрібна подібна автоматизація? Завданням автоматики в електрогенераторах є перемикання живлення приймачів з основного на резервне у разі зникнення напруги в електропостачання або значного погіршення її параметрів.

У разі появи основної мережі блок AVR для бензогенератора виконує зворотне перемикання. Також автоматика забезпечує діагностику усієї системи аварійного електропостачання.

Технологія AVR використовується у окремих моделях електрогенераторів, а й у джерелах безперебійного живлення, наприклад. Завдяки використанню в агрегатах системи стабілізації AVR вони ідеально підходять для індивідуальних будинків, кемпінгу або дачної ділянки.

АВР для бензинового генераторадозволяє безпечно взаємодіяти з електронними пристроями, комп'ютерами, електронікою та побутовою технікою. Агрегати з цією системою також є гарним рішенням як аварійне електропостачання в компанії, магазині або пункті обслуговування.

Як працює система АВР

Система автоматичного регулювання напруги стабілізує вихідну напругу, щоб жодний підключений електронний пристрій не був пошкоджений у разі коливань напруги на виході.

Блок АВР для бензогенераторавідповідає за вироблення стабільної напруги протягом усього часу використання агрегату в межах діапазону навантаження, зазначеного для генераторної установки. Генераторну установку з функцією AVR можна легко підключати до пристроїв (токоприймачів), оснащених чутливими електронними системами, не побоюючись їх пошкодження.

Чи обов'язково використовувати АВР для бензогенератора? Відсутність цього блоку може призвести до того, що вихідна напруга може значно коливатися і підключені пристрої з електронними схемами можуть бути пошкоджені.

До генератора без функції AVR можна легко підключати пристрої без електронних систем, що не вимагають роботи точної стабільної напруги в заданих межах. Як правило, це:

  • телевізори;
  • холодильники;
  • пральні машини та інші види побутової техніки.

Що робити, якщо у вас старий генератор без АВР

Старі генератори можуть мати систему автоматичного регулювання напруги, тому правильним рішенням стане придбання блоку АВР в окремому виконанні. Сьогодні на ринку є великий вибір подібних агрегатів, які інтегруються і з однофазними, і з трифазними генераторами.

Чому варто інвестувати в регулятор напруги для установки? Це сучасне рішення, що дозволяє перетворити будь-який генератор на більш надійний і функціональний пристрій, який забезпечуватиме підключені приймачі стабільною напругою в заданих параметрах.

З його допомогою виконується перемикання з основного джерела живлення на резервний та назад. Також спрощується діагностика та технічне обслуговування обладнання. Якісна автоматика поставляється в готельних блоках з детальною інструкцією з підключення та налаштування.

Встановити її можна і самостійно, однак, краще викликати фахівців, які мають необхідний досвід та навички. Це гарантія вашої безпеки та збереження обладнання та техніки, що підключається до генератора.