Інтернет магазин VINUR
Корзина

Особливості запуску і експлуатації бензинового генератора взимку

Зима стрімко наближається, і ви хочете як слід підготуватися до неї на випадок відключення електроенергії, спричиненої урвищем лінії електропередачі чи погодними умовами? Для цього необхідно мати у своєму господарстві дизельний або бензиновий генератор – затребуваний агрегат, який забезпечить комфорт у найсуворіших погодних умовах.

Купівля генератора - важливий крок, але не менш важливо подумати про те, як його правильно підготувати до зими. Висока вологість та негативні температури можуть стати тими факторами, які призведуть до неприємних сюрпризів у вигляді проблем із запуском.

Запуск генератора взимку, особливо якщо обладнання знаходиться в неопалюваному приміщенні, може стати складним завданням. Яким чином уникнути зимових сюрпризів і належним чином підготувати генератор до роботи при негативних температурах?

Генераторні установки проти зимових морозів

Зима – час, який часто пов'язаний із проблемами із запуском двигуна в автомобілі. Чи стосується така сама ситуація і генераторів? При правильному обслуговуванні та підготовці – точно ні! Незважаючи на те, що негативні температури впливають на запуск двигуна, морози не є єдиними винуватцями проблем із працездатністю генератора.

Як показує практика, основну причину слід шукати в аксесуарах та додаткових елементах, а особливу увагу слід приділяти регулярним оглядам, обслуговування та дотримання правил експлуатації. Якщо техніка працювала без проблем протягом усього сезону, вона має бути надійною та взимку.

Причину проблем із запуском потрібно шукати у конкретній несправності. Тому рекомендуємо докладно ознайомитися з інструкцією, що додається до купленої генераторної установки, а при виникненні сумнівів звернутися безпосередньо до консультантів магазину та сервісної служби.

Генератор – подбайте про належне обслуговування

Взимку можуть бути проблеми із запуском генератора, але найчастіша причина – безсистемне обслуговування та відсутність належної підготовки електрогенератора до мінусових температур. Тому перед зимовим періодом рекомендуємо провести детальний огляд обладнання, приділивши увагу таким елементам, як:

  • акумулятор та його ємність;
  • справність стартера;
  • стан фільтрів;
  • стан свічок;
  • наявність масла в двигуні та його в'язкість;
  • стан гумових шлангів та прокладок;
  • відсутність протікання тощо.

Кожен електрогенератор, придбаний у відомого виробника, має як інструкцію з експлуатації з докладним описом деталей, так і рекомендації щодо використання та належного обслуговування.

Дотримуючись регулярних перевірок у терміни, вказані виробником, можна не турбуватися про зимові морози і вихід з ладу генератора. Без сумніву, найголовніше - це регулярне обслуговування, при якому є гарантія, що куплений генератор прослужить довгі роки і зарекомендує себе як основне, так і аварійне джерело енергії для вашого господарства, підприємства або майстерні!

Пам'ятайте, що важливо зберігати електрогенератор для легкого запуску взимку. Бажано мати спеціальне приміщення, в якому підтримується позитивна температура та стандартна вологість на рівні 45-55%.