Інтернет магазин VINUR
Корзина

Що краще бензиновий або дизельний генератор?

Побут сучасної сім'ї багато в чому залежить від функціонування електроприладів – плити, холодильника, пральної машини тощо. На промисловому підприємстві збій електроживлення може призвести до порушення технологічного циклу та значних втрат. А в медичному закладі відключення електроживлення взагалі може спричинити сумні наслідки. Надійно підстрахувати споживачів електроенергії у разі виникнення перебоїв в електромережі здатна міні-електростанція з бензиновим чи дизельним мотором. Звичайно, що у споживачів виникає питання, який генератор краще: бензиновий чи дизельний.

Варіант із двигуном на бензині

Цей вид установок має ряд переваг:

  • генератори з бензиновими двигунами важать відносно небагато і займають небагато місця. Багато моделей бензинових електростанцій вміщуються в багажник;
  • шум, створюваний бензиновим генератором, не перевищує 70 дБ, а якщо генератор забезпечений шумопоглинаючим корпусом, то ця цифра значно зменшується;
  • генератор на бензиновому ДВС легко заводиться і за кімнатних, і за низьких температур.

Вартість бензинового генератора суттєво нижча, ніж дизельного. Однак цього не можна сказати про ціну енергії, що виробляється - вона виходить вище через чималу витрату бензину і його вартості. Крім того, при використанні генератора з бензиновим ДВЗ слід враховувати, що через кожні кілька годин експлуатації його треба зупиняти приблизно на дві години.

Варіант із дизелем

Якщо запитати, чим відрізняється дизельний генератор від бензинового, то можна відзначити деякі переваги дизельних електростанцій:

  • дизельний генератор здатний працювати цілодобово без перерв;
  • він може виробляти більшу електричну потужність, ніж бензиновий;
  • показники якості електроенергії, що виробляється - високі, а її собівартість нижче, ніж у генераторів на бензині.

У той же час вартість самого дизель-генератора вища, ніж бензинового. Дизельний генератор сильніше забруднює довкілля та створює більше шуму. А на холоді завести його важче, ніж бензиновий.

Який варіант вибрати?

Кожен із цих типів пристроїв – генератори бензинові та дизельні.-Має певні області використання. Бензинові генератори найчастіше застосовуються у побутовій сфері, іноді при будівельних чи ремонтних роботах. Їх можна перевозити та використовувати, наприклад, на риболовлі або на пікніку. Дизельні генератори більше використовуються на виробничих підприємствах як джерела резервного електроживлення в медичних установах, складах, теплицях і т.д., оскільки вони здатні забезпечити значну електричну потужність. Для побутових умов дизель-генератор не підходить через підвищений шум і значну кількість вихлопних газів.

Тому вибір типу генератора цілком залежить від передбачуваної сфери застосування. В даний час виробники генераторів пропонують велику кількість моделей як бензинових, так і дизельних, з яких кожен споживач може вибрати те, що йому найбільше підходить за потужністю та іншими показниками, в тому числі за ціною.