Інтернет магазин VINUR
Корзина

Використання генератора для енергопостачання невеликих офісів та підприємств


В умовах сучасного бізнесу і в існуючих ринкових реаліях вкрай важливим моментом стає забезпечення безперебійної подачі електроенергії в офісних будівлях, малих підприємствах та великих виробничих об'єктах.

Це критично необхідно для забезпечення безперервності надання послуг або випуску різної продукції. Важливо розуміти, що раптовий збій у подачі електроенергії та, відповідно, її вимкнення через негоду, планові ремонтні роботи або аварію на лінії можуть призвести до пошкодження обладнання з чутливою електронною системою.

Це прямі втрати власників та власників бізнесу, вірогідність яких можна і потрібно мінімізувати. Все що вам необхідно - це підібрати електричний генератор необхідної потужності. Такий пристрій під час повсякденної діяльності офісу або підприємства захистить вас від великих фінансових втрат.

Мобільність пристрою - важливий параметр

У цьому відношенні всі наявні на ринку електрогенератори діляться на:

  • портативні;
  • стаціонарні.

Перші зазвичай характеризуються порівняно невеликими розмірами та вагою, тому їх при необхідності можна легко транспортувати з одного місця на інше. Вони, як правило, живляться від бензинового або дизельного приводу і більше підходять для забезпечення електроенергією в невеликих об'ємах (до 10-15 кВт потужності).

Отже, вони чудово підійдуть для невеликих компаній та офісів, у яких не так багато електричних пристроїв. У випадку більшого попиту на об'єми електроенергії (великі виробничі підприємства або цілі офісні будівлі) безпечніше та практичніше зупинити свій вибір на стаціонарній моделі, яка зможе задовольнити попит й забезпечити безперервність виробничих і сервісних процесів.

Також можна, наприклад, орендувати електрогенератор у причепі: таке рішення має конструкцію з мобільним шасі, тому ви завжди зможете легко перемістити обладнання в необхідне місце за допомогою звичайного легкового автомобіля.

Потужність генератора - як вибрати

Потужність - це основний параметр, на який слід звернути увагу, обираючи електрогенератор, який підходить для ваших умов та бізнесу. На жаль, недостатньо просто підсумувати потужність усіх пристроїв у будівлі, яким потрібна електрика, щоб визначитися з цим параметром.

Хоча шильдики на обладнанні можуть бути для вас цінним та важливим орієнтиром під час вибору генератора, слід враховувати, що наведені значення не містять стрибків напруги, наприклад тих, які виникають унаслідок зміни режиму роботи.

У розрахунок необхідної потужності генератора необхідно включити надлишок, який споживають пристрої з двигуном під час їхнього запуску. Пам'ятайте, що резистивне та нелінійне обладнання споживає в 1,2-1,5 разів більше від зазначеної номінальної потужності.

Беручи до уваги всі ці аспекти, можна припустити, що відповідний генератор потужності повинен мати потужність, на 30% вищу за реально необхідну, щоб забезпечити стабільну та безпечну роботу підключених приймачів.

Додаткова безпека

Для підприємств та офісів, продуктивна робота яких ґрунтується на великій кількості електронного обладнання або машин, велике значення має захист усіх під'єднаних приймачів від пошкоджень через перенапругу у мережі.

Більшість пристроїв у категорії електрогенераторів оснащені вбудованими компонентами, які забезпечують таку безпеку. Однак, все одно бажано перевірити їх наявність в орендованому або придбаному генераторі.

Базові системи безпеки включають, серед іншого:

  • автоматичне вмикання резерву;
  • системи стабілізації напруги AVR.

Автоматичне ввімкнення резерву потрібне для оперативного під'єднання в роботу генератора при проблемах на основній лінії електроживлення. Ця система постійно контролює такі параметри, як швидкість або коливання напруги.

Система стабілізація напруги необхідна, як випливає із самої назви, для приведення параметрів напруги до допустимих норм. Без неї нормальна робота підключених приймачів була б неможливою та небезпечною.

Важливу роль відіграє і захист самого електричного генератора, оскільки його зазвичай розміщують зовні приміщення. Це зумовлено не тільки його розмірами, а й, насамперед, некомфортним для сприйняття рівнем шуму, який він видає під час своєї роботи.

У випадку з пристроями в захисному кожусі проблему зайвого шуму вже вирішено. Однак експлуатація багатьох переносних моделей вимагає використання навісів або накриття їх плівкою чи брезентом, щоб захистити від вологи під час опадів. Якщо генератор встановлюється в окремому приміщенні, слід приділити увагу організації якісної вентиляції для виведення назовні вихлопних газів.