Інтернет магазин VINUR
Корзина

Як оцінити надійність та якість генератора перед його покупкою


Якщо ви шукаєте портативний генератор для побутових потреб, потрібно пам'ятати про кілька речей. По-перше, необхідно визначитися з потужністю цього пристрою, якого буде достатньо для ваших потреб. По-друге, потрібно зрозуміти для себе, чи ви хочете нову або уживану модель.

Коли справа доходить до покупки портативного генератора, необхідно враховувати як плюси, так і мінуси. З одного боку, можна заощадити, купивши уживану модель. З іншого боку, немає жодної гарантії, що пристрій буде в хорошому стані або що він прослужить довго.

Перш ніж прийняти правильне рішення, обов'язково запитайте продавця про те, наскільки добре обслуговувався генератор і як часто він використовувався. Щоб оцінити якість і надійність обладнання, було б непогано взяти його на деякий час для проведення тест-драйву - це допоможе прийняти остаточне рішення про покупку.

На що звернути увагу при покупці портативного генератора?

Коли ви шукаєте портативний генератор, вам слід враховувати кілька важливих моментів. Наприклад, варто дізнатися, скільки годин він використовувався. Багато моделей генераторів мають одометр, який показує реальну кількість годин експлуатації.

Припустимо, що генератор працював як резервний. У цьому випадку малоймовірно, що накопичилося надмірне зношування, яке може призвести до виходу з ладу. Проблема в тому, що ви можете не дізнатися про точний «вік» генератора або кількість годин його використання.

Якщо дані по годинах експлуатації недоступні, можна припустити, що з інтенсивному використанні можливе певний знос устаткування. Це необхідно брати до уваги, тому наступним кроком оцінки стане репутація виробника

На ринку сьогодні можна придбати генератори від сотень виробників. Приймаючи рішення про купівлю уживаного обладнання, бажано враховувати те, наскільки надійними та безпроблемними в обслуговуванні є генератори того чи іншого бренду.

Зверніть увагу, чи є у виробника сервісні центри з обслуговування та ремонту у вашому місті. Наявність штату кваліфікованих технічних фахівців неподалік вас дозволить гарантувати впевненість у усуненні можливих технічних проблем при експлуатації обладнання на місці.

Пам'ятайте, що ви вже заощаджуєте гроші, купуючи уживаний портативний генератор. Не варто намагатися додатково заощадити, набуваючи моделі маловідомого виробника. Завжди краще працювати з компанією, що має успішний багаторічний досвід виробництва такого обладнання.

Звертаємо увагу на модель

Визначити модель генератора нескладно – більшість одиниць такого обладнання мають на корпусі спеціальний шильдик (металеву табличку) із зазначенням:

  • моделі:
  • потужності;
  • рівня шуму під час роботи;
  • типу силової установки та деяких інших технічних характеристик пристрою.

Це досить важливий момент, тому що ви повинні знати, чи виробляється ця модель досі. Насправді, купівля генератора, який вже не виробляється кілька років, може бути нерозумним кроком. Якщо таке обладнання вийде з ладу, його ремонт може бути досить дорогим, якщо не є неможливим через відсутність необхідних запчастин.

Модель генератора, яка все ще продається і має непоганий попит на ринку, є найкращим рішенням. Купуючи таке обладнання, ви завжди можете бути впевненим у тому, що виробник та його сервісні центри допоможуть вам у разі потреби.

Переваги купівлі вживаного портативного генератора

Є багато причин, з яких хтось може купити портативний генератор. Можливо, людині потрібне резервне живлення для дому чи малого бізнесу під час надзвичайної ситуації, чи, можливо, йому потрібно запустити будівельну техніку чи велику побутову техніку під час відключення електроенергії.

У будь-якому випадку є кілька переваг купівлі портативного генератора. Перше полягає в тому, що ви зможете заощадити гроші. Уживані генератори можна знайти за значно нижчими цінами, ніж аналогічні нові моделі.

Якщо вам потрібний генератор тільки для періодичного використання, покупка уживаного обладнання може бути хорошим варіантом. Важливою перевагою є і те, що досить часто можна знайти б/в генератори в дуже хорошому стані.

Багато людей використовують їх лише протягом короткого періоду часу, перш ніж знову продати. Це означає, що вам не доведеться витрачати час і гроші на ремонт або відновлення пристрою. Нарешті, покупка портативного генератора, що був у використанні, допомагає захистити вашу побутову техніку і обладнання при збоях у подачі живлення.

Недоліки купівлі уживаного портативного генератора

У всьому в житті є свої плюси та мінуси, і купівля вживаного портативного генератора не є винятком. З одного боку, ви можете отримати хорошу знижку на якісну машину, яка вже довела свою ефективність.

З іншого боку, завжди існує певний елемент ризику, пов'язаний з покупкою будь-якого пристрою. Якщо немає можливості протестувати генератор у реальних умовах, ви навряд чи зможете оцінити його реальний технічний стан.

Навіть при ідеальному зовнішньому вигляді електрогенератора немає жодної гарантії, що попередній власник добре про нього дбав, проводив регулярне технічне обслуговування та змінював розхідники. Перевірити робочий стан всіх основних вузлів можна буде лише на місці.

Ще одна річ, яку слід враховувати, це наявність у вас необхідного досвіду та навичок для обслуговування та ремонту портативного генератора, якщо щось піде не так. В іншому випадку це може коштувати вам ще більше грошей у довгостроковій перспективі.