Інтернет магазин VINUR
Корзина

Зарядка електрокара від генератора


Ми все ще живемо на початку появи електромобілів, тому, якщо у вас вдома раптово зникне або відключиться електрика, немає жодної гарантії, що ви знайдете поблизу доступну громадську зарядну станцію.

На відміну від традиційних паливних заправних станцій, ви не можете розраховувати на те, що зарядні станції для електромобілів будуть на кожному розі. Крім того, навіть якщо вони у вас є поблизу, можливо, там теж відключилася електрика.

За фактом це означає, що ви будете нести повну відповідальність за наявність необхідного резервного живлення для зарядки вашого електромобіля під час відключення електроенергії. Які ж варіанти у вас є?

Аварійні портативні генератори

Загальне практичне правило під час вибору резервного живлення для зарядного пристрою електромобіля полягає в тому, що вам потрібен електричний генератор, який виробляє мінімум 10 кВт резервної потужності (особливо для "швидкої" зарядки другого рівня).

Це виключає більшість портативних електрогенераторів, які в основному призначені для невеликих підключених приймачів, таких як:

  • освітлення;
  • холодильники;
  • насосне обладнання;
  • телевізори та інша побутова техніка.

Дуже потужні аварійні портативні генератори можуть допомогти, але їхнім недоліком є те, що вони зазвичай дуже важкі та їх важко транспортувати й переміщати.

Крім того, якщо ви використовуєте таке обладнання для зарядки електромобіля під час вимкнення електроенергії, у вас може просто не вистачити додаткових кіловат для живлення будь-яких інших під'єднуваних ресиверів у будинку.

Нарешті, оскільки для зарядного пристрою електромобіля потрібен виділений ланцюг, а також чиста синусоїда на виході, вам необхідно використовувати портативний генератор інверторного типу або агрегат із системою стабілізації напруги та автоматичним введенням резерву.

Домашні стаціонарні генератори

Ефективніший спосіб резервного живлення для зарядки вашого електромобіля, а також інших предметів першої необхідності у вашому домі під час відключення електроенергії - це використання стаціонарно встановленого домашнього резервного генератора.

Залежно від моделі резервні генератори забезпечують потужність від 10 до більш ніж 50 кВт та можуть повністю забезпечити резервне електроживлення для всіх потреб вашого будинку.

Резервні генератори використовують систему автоматичного введення резерву для автоматичного увімкнення під час вимкнення електроенергії, тому ручне налаштування не потрібне. Ви зможете під'єднати зарядний пристрій для електромобіля до розетки як зазвичай. Якщо ви серйозно ставитеся до швидкої зарядки свого електромобіля під час вимкнення електроенергії, вам слід встановити резервний генератор.

Сонячна енергія для зарядки автомобіля

Інший варіант зарядки електромобіля під час відключення електроенергії - сонячна енергія. Фотовольтаїка передбачає набагато більші інвестиції, ніж резервний генератор, але якщо ви достатньо дбаєте про навколишнє середовище, щоб володіти електромобілем, вона може бути непоганим варіантом.

Власне, сонячні панелі на вашому даху збиратимуть сонячну енергію протягом усього дня, після чого й перетворюватимуть її на корисну електроенергію, яка зможе заряджати ваш автомобіль. Однак вам доведеться зберігати енергію в акумуляторній батареї достатньої ємності, щоб використовувати її в нічний час для зарядки.

Майте на увазі, що ніхто не встановлює сонячну систему тільки для того, щоб забезпечити резервне живлення для свого електромобіля. Це зміна "зеленого" способу життя, яке вплине на весь спосіб енергопостачання вашого будинку.

Залишайтеся "зарядженими" в будь-якій ситуації

У певному сенсі, для власників електромобілів наявність резервного живлення для зарядки має ключове значення. Під час тривалого відключення електроенергії деякі люди можуть поїхати до друга, члена сім'ї або в готель, щоб перечекати ситуацію. Однак якщо ваш електромобіль не заряджений, ви застрягли там, де перебуваєте.

Ми рекомендуємо домашній портативний або стаціонарний генератор відповідної потужності як найкращий спосіб зарядити електромобіль під час відключення електроенергії. Якщо у вас є питання щодо вибору генератора або його розмірів, зверніться до наших фахівців з продукції, і вони будуть раді допомогти!