Інтернет магазин VINUR
Корзина

Як вибрати генератор для установки на вулиці


Основне завдання електрогенераторів є забезпечення споживачів електроенергією у разі раптового відключення електрики. Генератори бувають різного типу, тому можуть використовуватись у різних умовах. Як правило, для приватних домоволодінь, дачних ділянок, майстерень та малого бізнесу ідеальним варіантом є бензинові або дизельні генератори.

Їхньою перевагою в порівнянні з акумуляторними генераторами є безперервність роботи з постійною потужністю за наявності в баку палива. Головним недоліком є наявність вихлопних газів, які можуть бути небезпечними для нашого здоров'я.

Тому подібні електрогенератори зазвичай встановлюють у будь-яких в спеціально обладнаних приміщеннях з вентиляцією, або під навісом у дворі або на ділянці. Таке рішення не тільки дозволяє позбавитися проблем з вихлопними газами, але й забезпечує необхідну вентиляцію та охолодження генератора.

Характеристики генераторів, вибраних для встановлення на вулиці

Сучасні електрогенератори - це силові пристрої, призначені для самостійного вироблення електроенергії з подальшою передачею її на інше обладнання. Конструкція кожного такого генератора включає такі основні блоки, як:

  • синхронний генератор;
  • двигун;
  • електричні розподільчі пристрої;
  • точні вимірювальні елементи.

Вся конструкція змонтована на міцній сталевій рамі. Для додаткового захисту та зниження рівня шуму часто використовується спеціальний кожух у вигляді сталевого короба з вентиляцією та шумопоглинаючими покриттями.

Правильно обране та грамотно встановлене на вулиці автономне джерело живлення працюватиме надійно, безпечно та ефективно. Навіс чи захисний кожух забезпечать захист від атмосферного впливу (сонце, вітер, волога, сніг, град), а також від вандальних дій.

Всі генератори, які зазвичай встановлюються на вулиці або на ділянці можуть бути однофазними або трифазними (бензинові або дизельні моделі). На ринку також зустрічаються газові генератори, що працюють на побутовому чи зрідженому газі.

Крім того, ви можете вибрати портативні зарядні станції, які накопичують заряд у вбудованому акумуляторі, а також пневматичні пристрої, в яких енергія генерується поршнями, що рухаються. Принцип роботи будь-якого електрогенератора ґрунтується на явищі індукції.

Але яку ж модель і тип віддати перевагу для вашої ділянки? Крім основних параметрів (потужності, наприклад), дуже важливі додаткові моменти. Практика показує, що при встановленні на вулиці дуже важливо, щоб ваш генератор був оснащений спеціальним звукоізолюючим кожухом. Тоді комфортність його використання підвищиться, а значить, ви не порушуватимете спокій сусідів.

Вибір електрогенератора – важливі параметри

При виборі електрогенератора для ділянки насамперед враховуйте його потужність та автономність роботи. Різні генераторні установки мають різну потужність, тому варто заздалегідь розрахувати свої потреби в електроенергії, склавши потужності всіх запланованих до підключення ресиверів і додавши зверху ще 25-30% для запасу.

Однофазні генератори 220 вольт зазвичай використовують для живлення побутової техніки, тоді як трифазні на 380 вольт добре показують себе при підключенні будівельного інструменту та промислових потужностей. Також можна використовувати акумуляторні генератори, які можуть заряджатися від стандартної мережі 220 вольт або від сонячної енергії.

Це відмінний варіант для використання в закритій альтанці на дачній ділянці, так як портативні зарядні станції не виділяють ніяких шкідливих викидів, а їх робота практично безшумна. Такі генератори відрізняються компактністю та невеликою вагою, але їхня автономність повністю залежить від ємності акумулятора та кількості підключених пристроїв.

На що ще звернути увагу

Підбирати генератор для вулиці необхідно з урахуванням особливостей конкретної ділянки, а також ваших особистих уподобань. Виходячи з основних робочих параметрів і передбачуваного застосування агрегату, ви легко підберете модель, яка буде відповідати вашим очікуванням.

Подумайте, як ви хочете використовувати генератор. Для цього необхідно враховувати кілька факторів, серед яких:

  • площа ділянки чи закритої альтанки;
  • близькість сусідів та інших людей;
  • кількість підключених пристроїв;
  • краще застосування (основне або додаткове джерело живлення).

Якщо на ділянці вже є основна електроустановка, але її потужності іноді недостатньо, вибирайте переносну модель генератора або модель з меншим енергоспоживанням. Якщо ви плануєте купувати генератор для основного використання, слід вибрати максимально просунуте пристрій з необхідним запасом по потужності.

Що вибрати для маленької та великої ділянки?

Якщо ваша ділянка невелика та потреба в електриці невелика (дача, наприклад), вам не потрібно купувати потужну трифазну модель дизельного генератора. Оптимальним варіантом стане бензиновий генератор однофазного типу потужністю до 3 кіловат або навіть акумуляторний генератор. Пам'ятайте, що занадто потужний генератор завжди буде більш шумним і досить дорогим в експлуатації.

Для великої ділянки варто вибирати генератори великої потужності. Ефективне обладнання у такій ситуації – це трифазні дизельні установки, які забезпечать користувачеві до 15 кіловат потужності. Пам'ятайте, що більшість пристроїв цього типу видають шум на рівні від 90 до 95 децибелів, тому краще зупинити свій вибір на генераторі з демпфером або звукоізолюючим корпусом.