Інтернет магазин VINUR
Корзина

Промислові стабілізатори напруги

Сьогодні проблеми з електрикою спостерігаються у всіх країнах пострадянського простору, в тому числі і в Україні. За недостатньої або надмірної напруги можуть виникнути проблеми не тільки у роботі побутової, але й промислової техніки. Великі коливання напруги спостерігаються у промислових зонах, де до мережі підключаються потужні споживачі. За таких умов ККД промислового обладнання різко знижується, збільшується відсоток випуску бракованої продукції, зношуються основні вузли дорогих верстатів і так далі. У сучасному високотехнологічному виробництві використовуються верстати з числовим програмним управлінням (ЧПУ), які дуже дорого коштують і болісно реагують на коливання в електричній мережі.


Трифазний стабілізатор напруги


Чи варто встановлювати потужний стабілізатор напруги?

Усе промислове обладнання має електродвигуни, компресори гідравлічних систем та інші електричні приводи. При запуску такого обладнання відбувається збільшення навантаження в електричній мережі, що позначається на її загальному стані. Це призводить до нестабільної роботи всього обладнання на виробництві, збільшення споживання електроенергії. Якщо це відбувається при роботі високоточного промислового обладнання, то втрачається якість кінцевого продукту.

Чому при коливаннях напруги верстати починають споживати більше електрики? У даному випадку електродвигун верстата починає працювати на підвищених або знижених оборотах, що призводить до збільшення споживання електрики. Це додаткові матеріальні витрати для підприємства. Щоб уникнути цього, потрібно встановити трифазний стабілізатор напруги.

Верстати ЧПУ та робототехнічні комплекси (РТК) — це високоточна автоматичне обладнання, яке призначене для виробництва деталей підвищеної точності і високої якості. Як ви вважаєте, чи буде це обладнання працювати при нестабільних показниках електричної мережі? Варто відзначити, що деякі верстати ЧПУ стоять більше 1 млн. Доларів США. Такі верстати мають електронну частину, яка дуже чутлива до перепадів напруги. Звичайно, верстати з програмним управлінням мають захист від непередбачених ситуацій, але якою буде якість деталі, якщо верстат буде вимикатися посеред технологічного процесу.

Ціна промислового стабілізатору напруги у декілька десятків разів нижче, ніж вартість одного хорошого верстату з ЧПУ. Тому краще забезпечити стабільну роботу всього промислового обладнання в цеху, ніж відчувати постійні труднощі.

Якщо у вас виникли питання з приводу електрообладнання, то можете задати їх фахівцям нашої компанії за телефонами (044) 331-11-90, +38 (067) 218-85-71.