Інтернет магазин VINUR
Корзина

Основні навантаження у домі

Коли ви плануєте купити генератор дизельний в Україні або стабілізатор напруги, то одним з найбільш складних питань є правильний підбір їх потужності. Особливо це актуально, якщо планується побудувати автономне електропостачання будинку. Про те, як обрати генератор, докладно описано у відповідній статті на нашому сайті в розділі Корисна інформація. У цій статті описана процедура правильного підрахування потужностей споживачів, які будуть підключатися на резервний електрогенератор або стабілізатор напруги.

Існує два способи визначення навантажень у приватному будинку або котеджі. Найбільш правильним способом є проведення енергетичного аудиту, під час якого проводяться вимірювання фактичної споживаної потужності протягом тривалого періоду. При цьому бажано здійснити включення всіх навантажень, які буде резервувати дизельна електростанція. Потрібно звернути увагу, що обладнання, яким буде проводиться вимір споживаної потужності, має також показувати наявність і значення пускових струмів при запуску навантажень з високою індуктивністю (кондиціонери, холодильники, пральні машини, насоси, електродвигуни тощо). Потрібно пам'ятати, що навантаження з високою індуктивністю при запуску споживають в декілька разів більшу потужність, ніж в сталому режимі. Це пов'язано з великим пусковим струмом, який з'являється при включенні електродвигунів. Якщо проводити замір приладами, які не фіксують пускові струми, то можна підібрати дизельний генератор заниженою потужності, що буде призводити до його відключення через перевантаження.

У разі відсутності можливості проведення енергетичного аудиту в будинку, необхідно виписати всіх споживачів, які підключаються на дизель генератор, який Ви збираєтеся купити. Потім потрібно визначити номінальну споживану потужність кожного зі споживачів. Дана інформація наведена у паспортних даних на кожен прилад. Для Вашої зручності у Таблиці №1, яка розташована нижче, вказані споживані потужності навантажень, які найчастіше зустрічаються у приватному будинку. Аналогічно, як і в разі проведення вимірювань споживання на об'єкті, обов'язково враховуйте пускові, а не номінальні, потужності для навантажень з високою індуктивністю. В Таблиці №1 дані навантаження відмічені знаком «*».

Таблиця №1. Середні значення споживаної потужності навантажень в будинку.

Найменування навантажень

Середнє значення споживаної потужності

Електроплита

10,5 кВт

Посудомийна машина *

2,2 кВт

Кондиціонери *

1,5 – 4 кВт

Електричні опалювальні котли

4 – 24 кВт

Тепловентилятор *

1,5 – 2 кВт

Персональний компьютер *

0,4 – 0,5 кВт

Пральна машина *

2,2 кВт

Сауна

4 – 12 кВт

Електрокамін

1 – 2 кВт

Тепла підлога

60 – 80 Вт/м2

Прилади електричного опалення

70 – 100 Вт/м2

Електричні калорифери

3 – 6 кВт

Освітлення (лампи розжарювання)

35 – 40 Вт/м2

Джакузі з підігрівом *

2,5 кВт

Водонагрівач акумуляційний

1,5 – 2 кВт

Водонагрівач проточний

5 – 18 кВт

Газонокосилка *

1,5 – 1,8 кВт

Душова кабіна з підігрівом

3,0 кВт

Занурювальний насос *

0,75 – 1,5 кВт

* зазначені навантаження при включенні споживають більшу потужність за рахунок пускового струму, який перевищує номінальне значення.


Щоб грамотно підібрати генератор дизельний або стабілізатор напруги, рекомендуємо Вам замовити консультацію спеціаліста компанії «ВІНУР».