Інтернет магазин VINUR
Корзина

5 альтернативних способів отримання електроенергії

Сьогодні все більше уваги приділяється питанню отримання електричної енергії альтернативними способами. Як отримати електрику? Скоро людство зіткнеться з проблемою дефіциту нафти, газу і вугілля. Також можливі скорочення видобутку урану, який використовується на атомних електростанціях. Тому у нас виникає логічне запитання: що ми будемо робити далі? Адже без електрики у світі почнеться повний хаос, оскільки усі глобальні мережі працюють за рахунок споживання електрики. До чого може призвести кінець ери вуглеводнів?


5 способів отримання електроенергії



Вирішенням даної проблеми вчені займаються вже декілька десятиліть. З'являється все більше розробок, пов'язаних з отриманням електричного струму з альтернативних джерел. Деякі з них використовуються людиною досить успішно. Багато країн світу стали задіяти сили природи для перетворення їх енергії в електрику. У новинах часто повідомляється про відкриття нових електростанцій, які працюють з використанням сили вітру, відливу і припливу морів, сонячної енергії та інших.

Але щоб скоротити споживання електрики і створити сприятливі умови для роботи обладнання, людина використовує трифазний стабілізатор напруги або побутові стабілізуючі пристрої. Це дозволяє частково вирішувати питання з перепадами напруги в побуті і на виробництві, а також створює економічно вигідні умови її споживання. Ми почали приділяти більше уваги економії енергоресурсів та поліпшення якості їх споживання.

Наука не стоїть на місці

Сьогодні людство розробило безліч способів, як отримати електричний струм за рахунок природних явищ. Ми вирішили розповісти сьогодні про 5 способів формування електроенергії, які вважаємо незвичайними з тієї причини, що вони не набрали достатньої популярності. Може, деякі з вас скажуть, що вони є економічно витратними і неефективними, але це не говорить про те, що людство від них відмовиться.

Ці інноваційні способи найближчим часом зможуть використовуватися людиною, як нові джерела отримання електричного струму. Навіть з появою нафти людство вважало цей природний ресурс неефективним і невідомим, але сьогодні вона використовується в багатьох областях нашої діяльності.

Сьогодні ми ще точно не можемо сказати, чим людство замінить звичні електричні джерела. Можливо, один із способів, який ми опишемо нижче, стане альтернативним.

Морська вода

Запаси солоної води на планеті просто величезні, тому вчені вирішили розробити електростанцію, яка працюватиме на даному ресурсі. Єдина електростанція була побудована в Європі фірмою Starkraft. Електрична енергія добувається за технологією використання осмосу. Якщо говорити простою мовою, відбувається змішування солоної і прісної води, що призводить до утворення енергії через збільшення ентропії рідин. Дана енергія необхідна для приведення в дію гідротурбін електрогенераторів.

Цей спосіб не такий ефективний, як атомні електростанції, але він не завдає великої шкоди навколишньому середовищу.

Паливні елементи

Сьогодні також розроблена електростанція, яка працює на елементах паливного типу, що має потужність до 0,5 ГВт. Працює вона за рахунок горіння палива в елементі, який переробляє енергію тепла в електричний струм. По суті, це дизельний генератор, в якому не використовується дизельне паливо і генератор. Електростанція не забруднює навколишнє середовище, оскільки не викидає в атмосферу продукти горіння. Також таке джерело отримання електричної енергії має високий ККД.

Термічні генератори

Для того щоб отримати електричний струм можна використовувати енергію тепла. Цій теорії вже більше 100 років, але сьогодні вона стала популярною через велике застосування технологій з енергетичної економії. Сьогодні даний спосіб використовують і в промислових масштабах. Наприклад, у комунально-опалювальних системах отримують тепло і електроенергію для своїх потреб.

П'єзоелектричні генератори

Закон збереження кінетичної енергії став основою робіт для отримання електрики в експериментальних установках — п'єзоелектричних генераторах. Їх застосовують у якості експерименту в зонах великого пересування людей, танцполах, на залізничних вокзалах і в метро. Є навіть ідея створювати «зелені» фітнес-центри і спортзали, в яких відвідувачі зможуть своїми діями виробляти до 3,6 мегават електрики в рік.

Наногенератори

Ви знаєте, що в організмі людини відбуваються мікроколивання, які можна перетворити на електричну енергію? Для перетворення невеликих коливань в організмі людини в електричний струм використовуються наногенератор. Такі технології можна застосовувати для зарядки мобільних пристроїв. Будь-який рух людини можна використовувати для отримання електричної енергії. Сьогодні існує багато розробок, які об'єднують використання наногенераторів і сонячних батарей.

Рекомендовані статті

ZipCharge Go – новинка в сегменті портативних акумуляторів для електромобілів

  • 08.11.2021

Нещодавно з'явилися дані про те, що досить маловідомий start-up, відомий під найменуванням ZipCharge, представив досить перспективну розробку в сегменті портативних зарядних станцій.

Дізнатися більше..

Як завести генератор взимку

  • 21.11.2021

Портативні генератори вже давно стали звичним явищем: їх активно застосовують у комерційних і промислових, а й у приватних цілях. Відключення електр..

Дізнатися більше..