Інтернет магазин VINUR
Корзина

Як завести генератор взимку

Портативні генератори вже давно стали звичним явищем: їх активно застосовують у комерційних і промислових, а й у приватних цілях. Відключення електрики, на жаль, були і залишаються проблемою для багатьох, але за допомогою сучасної техніки можна «пережити» деякі незручності без централізованих поставок енергоносіїв.

Генератор – відмінний варіант для багатьох ситуацій, однак для того, щоб користуватися ним цілий рік, необхідно мати певні навички та знання. Основною проблемою для багатьох новачків, які придбали таку техніку, є запуск обладнання у зимовий час.



Проблематика

Уявіть: ви витягуєте свій генератор з гаража або сараю, вмикаєте його і... нічого. Обладнання просто не подає жодних ознак життя. Різке падіння температури раптово спричинило те, що ваш робочий агрегат просто не включається. Що ж робити і які дії робити для вирішення проблеми?

Запуск генератора взимку – це випробування не лише для вас, а й техніки. Як температура падає нижче 0°С, змінюються як зовнішні умови, а й характеристики витратних матеріалів. Паливо (особливо, якщо це дизель) стає густим до гелевого стану, масло збільшує в'язкість.

Сам двигун та його компоненти стають надто холодними для нормальної роботи. Оскільки повітря в циліндрах і самі циліндри охолоджуються через низьку температуру, паливо не може «правильно» спалахувати для нормального згоряння.

Крім того, низька температура є одним із факторів, що впливає на швидкий розряд акумуляторної батареї. У результаті ви маєте на руках "мертвий" генератор, який, здається, просто неможливо запустити.



Рішення проблеми

Не знаєте, як завести генератор узимку? Для цього досить просто виконувати поради та рекомендації виробників. Серед них:

·       Правильний догляд та обслуговування.

Насамперед, ретельно вивчіть інструкцію до обладнання. Проблема холодного запуску існує не тільки у вас, але й у всіх користувачів у суворих кліматичних умовах. Виробник, природно, передбачив можливі проблеми та порекомендував правильні поетапні кроки для коректного запуску генератора взимку.

Не лінуйтеся та читайте відповідний розділ – у більшості ситуацій це дійсно допомагає вирішити проблему та зрозуміти, як завести генератор узимку.Перша порада - не залишайте генератор зовніщоб не піддавати його впливу низьких температур.

Бажано знайти місце для зберігання у підвалі, сараї, гаражі, де підтримується позитивна температура. Акумулятор необхідно виймати та зберігати окремо в теплі, причому бажано віднести його одразу до будинку. Регулярно перевіряйте заряд і при необхідності заряджайте батарею.

Використовуйте свіже паливо. Бензин завжди слід відкачувати перед зберіганням протягом тривалого періоду часу, оскільки паливо, яке зберігається більше одного місяця всередині генератора, може почати роз'їдати та забивати паливні магістралі у двигуні.



·       Змініть в'язкість мастила.

Як засіб мастила двигуна олія надзвичайно важлива для здоров'я вашого двигуна. У холодні місяці олія має тенденцію ставати густішою, тому запуск генератора буде вкрай утруднений через зміну в'язкості.

Зазвичай для генераторів потрібна олія SAE 10W-30 за нормальної температури навколишнього середовища. Для зимового періоду рекомендується перейти на легше синтетичне масло SAE 5W-30, яке більш «плинне», тому запобігає непотрібному зносу двигуна і зможе підтримувати його при запаленні набагато швидше.

·       Використовуйте присадки для палива.

За низьких температур дизельне паливо може утворювати свого роду гель через парафінові складові. Паливна присадка для генератора CFI необхідна для покращення плинності дизеля на холоді, тому він не загусатиме.

Необхідно дотримуватися рекомендацій виробників, додаючи присадки в паливо, тому що занадто великий їх обсяг може суттєво погіршити робочі характеристики паливної суміші. Якщо ви не плануєте використовувати присадки, можна генератор заправляти спеціальними видами дизельного палива, розробленого для використання в умовах низьких температур. Ці види палива краще переносять холод і не загусають.



Інші рекомендації експертів

Переконайтеся, що перед зберіганням ви злили воду з водовідділювача і замінили фільтри. Потрапляння води в двигун – це завжди проблема, але її замерзання через низьку температуру може стати ще серйознішою проблемою.

Переконайтеся в працездатності обладнання перед запуском: перевірте генератор на наявність витоків, ременів, що тріснули, або засмічених шлангів подачі палива. Також не забудьте перевірити рівні охолоджуючої рідини антифризу.

Запуск портативного генератора взимку необхідно виконувати "поступово". Необхідно дати двигуну працювати протягом 10 хвилин перед подачею навантаження на генератор. Це дозволить забезпечити циркуляцію палива, а також зігріє двигун та збільшить плинність олії.

Чи плануєте ви підготувати до зими переносний або резервний або генератор, завжди звертайтеся до посібника виробника та переконайтеся, що ви не робите нічого, що може спричинити пошкодження обладнання. Правильна підготовка вашого генератора до зими може заощадити ваш час та гроші, а також гарантує безпроблемний запуск у найхолоднішу погоду.

Рекомендовані статті

5 альтернативних способів отримання електроенергії

  • 23.12.2016

Сьогодні все більше уваги приділяється питанню отримання електричної енергії альтернативними способами. Як отримати електрику? Скоро людство зіткнеться з проблемою дефіциту нафти, газу і вугілля.

Дізнатися більше..

ABB представила нові інвертори для сонячних батарей для дому та великих фотоелектричних електростанцій

  • 17.07.2017

Компанія ABB, яка є новаторським світовим лідером в області енергопостачання зі 125-річною історією і штатом більше 132 000 чоловік, почала виробляти ..

Дізнатися більше..