Інтернет магазин VINUR
Корзина

Рейтинг кращих дизельних генераторів 2023 року від Вінур


Впевненість у тому, що ви можете розраховувати на електроенергію у будь-який час у власному будинку, на будівництві чи будь-якому іншому місці, має вирішальне значення. Це особливо важливо для людей, які живуть у місці, де часто відключають електрику та потрібне запасне джерело живлення.

Ми пропонуємо до вашої уваги порівняльний рейтинг дизельних генераторів, які, на думку фахівців, варті вашої уваги у 2023 році. Ви дізнаєтеся про те, які типи захисту може запропонувати той чи інший продукт, на скільки фаз розрахований, які можливості щодо стабілізації напруги, автономності (ємності бака) та іншого функціонала вони мають.

Серед учасників рейтингу:

  • Tagred TA6000D 11150 W;
  • Kraft&Dele KD126 8000 W;
  • Daewoo DDAE 11000DSE-3 8000 W;
  • KS 9300DE;
  • KrafTWele SDG9800S.

Чим же може нас здивувати кожен із кандидатів?

Переможець рейтингу - Tagred TA6000D 11150 W.

Дизельний генератор від компанії Тагред, очевидно, є одним із найпотужніших побутових агрегатів для будинку. Модель TA6000D дає нам максимальну потужність понад 11 кВт, що є відмінним результатом, що дає користувачеві величезні можливості.

Цей агрегат є останньою моделлю, яка також забезпечує високий рівень безпеки та відповідність стандартам – викиди вихлопних газів або ступінь захисту. Двигун, який використовується в конструкції цього агрегату, є 4-тактним агрегатом.

Він видає цілих 15 к. с. потужності, що у поєднанні з економічністю та мідною обмоткою дає не тільки дуже високий ККД, але й серйозно продовжує термін служби пристрою. Устаткування, на відміну від багатьох інших генераторів, у тому числі працюючих на іншому паливі, додатково звукоізольоване завдяки використанню сталевого корпусу і шумоізоляційного мату під ним.

Серед інших параметрів, що заслуговують на увагу, варто відзначити дуже високий коефіцієнт корисної дії – до 6 кВт чистої потужності, що подається на пристрої, що вимагають трифазного живлення. Вага виробу становить 160 кг, що, безумовно, багато, порівняно з можливостями бензинових альтернатив. Однак на ринку дизель-генераторів – це цілком у межах норми.

Kraft&Dele KD126 8000 W

Дизельний електрогенератор на 8 кВт трифазного типу від компанії Kraft&Dele. Це добре спроектоване обладнання, яке характеризується одним із найнижчих показників витрати палива у разі 4-фазного дизельного двигуна з повітряним охолодженням.

Максимальна потужність, яку виробляє генератор, становить 8000 Вт, але краще враховувати постійну потужність, яка знаходиться в межах 7000 Вт. Пристрій оснащений регулятором напруги (так звана система AVR), що підвищує безпеку обладнання, підключеного до цього генератора.

Також варто згадати, що модель KD126 пропонує два типи запуску – ручний та електричний. Це значно підвищує комфорт використання обладнання. Генератор також оснащений вольтметром та показником рівня палива, при цьому не можна забувати, що виріб надзвичайно легкий для того типу двигуна.

Daewoo DDAE 11000DSE-3 8000 W

Пристрій від Daewoo, безумовно, набагато дорожчий за продукцію конкурентів. Його вага перевищує 200 кг, тому ми не можемо віднести його до категорії легких генераторів. Однак, слід пам'ятати, що модель DDAE 11000DSE-3 відрізняється виключно високою потужністю (4-тактний дизель від Daewoo видає цілих 18 к.с.).

Генератор оснащений функцією електрозапуску із ключа, завдяки чому його набагато простіше запустити. Продукт пропонує одну з найкращих конструкцій з погляду звукоізоляції. Рівень шуму у звичайному режимі становить лише 56 дБ, а за максимальної потужності — 78 дБ, що значно менше, ніж у конкурентів.

Номінальна потужність трифазної розетки становить 7,5 кВт, що є величезним плюсом. Сам двигун має об'єм 668 см3, що забезпечує достатній запас потужності для роботи навіть із найвибагливішими електроінструментами або іншими пристроями. Паливний бак має ємність 25 літрів, що підвищує автономність.

KS 9300DE

Електрогенератор від Konner and Sohnen (K&S) є одним з найцікавіших варіантів для людей, які цінують низький рівень шуму і в той же час не хочуть переплачувати на експлуатації. Модель 9300DE ATSR відрізняє мінімальну витрату палива, високу якість виконання, подвійний глушник, а також безліч додаткових покращень та зручностей.

Пристрій забезпечує номінальну потужність 7 кВт – більш ніж достатньо для класичної роботи стандартних однофазних розеток. Ще однією перевагою пристрою є шум, а точніше його відсутність (у звичайному режимі показник становить 66 дБ).

Апарат оснащений одноциліндровим дизельним двигуном, що має додаткове повітряне охолодження. Варто відзначити, що виробник використовував безліч додаткових функцій для покращення роботи продукту та полегшення його запуску або подальшої експлуатації.

Йдеться, наприклад, про передпусковий підігрів, електрозапуск або акумулятор великої ємності (30 А/год). Не менш важливим є регулятор напруги — інтелектуальний стабілізатор напруги постійно стежить за тим, щоб стрибки напруги не пошкодили підключене обладнання до пристрою.

KrafTWele SDG9800S

Рейтинг дизельних електростанцій 2023 доповнює модель, підготовлена брендом KraftTWele, а саме SDG98000S. Це більш потужний продукт, ніж деякі з генераторів, представлених у списку, і водночас не надто дорогий. Більше того, він пропонує кілька функцій, які забезпечують підвищену автоматизацію пристрою.

Силова установка агрегату – це класичний чотиритактний дизельний двигун, здатний генерувати до 19 к.с. Ще однією перевагою є доступ до однофазних та трифазних розеток (ви отримуєте можливість запитати пристрої різних типів).

Пристрій оснащений мастильним піддоном об'ємом 1,6 літра. Сам паливний бак не дуже великий - всього 16 літрів, але за рахунок якісної оптимізації режимів роботи ви не відчуєте жодних труднощів в експлуатації.

Агрегат генерує шум на рівні 72 дБ під час роботи. Також варто згадати, що виріб оснащений дуже багатим набором аксесуарів, таких як кабелі 12 В для заряджання зовнішніх акумуляторів або спеціальні демпфери для усунення вібрацій генераторної установки.