Інтернет магазин VINUR
Корзина

Особливості вибору бензогенератора для зварювальних робіт

Ви працюєте зварювальником і часто потребуєте доступу до електрики в польових умовах? Ви хочете бути незалежними від електропостачання та доступності електромережі та шукаєте перевірений портативний електрогенератор?

Роздумуєте, яку модель агрегату вибрати, щоб він виправдав і ваші очікування, і ідеально працював із вашим зварювальним апаратом? Переносний компактний бензогенератор чудово підійде для таких завдань! Як вибрати бензогенератор для зварювання? На що звернути увагу, щоб не розчаруватись?

Бензогенератор – найкращий «блок живлення» для зварювального апарату

Незалежно від того, чи виконуєте ви аматорське або професійне зварювання, використовуєте трансформаторний або інверторний зварювальний апарат, варто бути готовим до будь-якої ситуації та можливості роботи у польових умовах.

Для чого вам потрібний бензиновий генератор? Його можна використовувати як як основне джерело енергії в майстерні, гараж або при проведенні польових робіт, так і як резервне джерело енергії в ситуаціях відключення електрики, викликаного сильним вітром і грозою, або відключення електроенергії через ремонтні роботи.

Однак при виборі підходящої моделі зварювального генератора слід звернути увагу на важливі моменти. Найважливішими параметрами, на які необхідно звернути увагу, є:

  • підбір відповідної потужності генератора;
  • тип зварювального апарату – однофазний, трифазний чи міжфазний;
  • комплектація генераторної установки додатковими елементами.

Потужність зварювального апарату та потужність генератора

Щоб гарантувати хорошу та безвідмовну взаємодію пристроїв, високу ефективність та безпеку, в першу чергу необхідно звернути увагу на ці параметри, які найчастіше є в інструкції, наданій виробником.

При виборі моделі бензинової генераторної установки слід орієнтуватися на варіанти, що мають потужність приблизно на 30-40% більше, ніж зварювальний апарат. Потужність генераторної установки дається у двох значеннях – номінальна та максимальна.

При виборі агрегату для зварювального апарату не враховуйте максимальне навантаження та розглядайте його як розрахункову потужність. Тому для забезпечення безпечної та ефективної роботи та можливості використання потенціалу наявного зварювального обладнання для необхідних розрахунків слід виходити з номінальної потужності, інакше званої безперервної.

Крім вибору відповідної потужності, важливо також, щоб генераторна установка відповідала типу зварювального апарату. Тому зверніть увагу на те, чи є ваше зварювальне обладнання однофазним, трифазним або міжфазним пристроєм.

На ринку доступні переносні однофазні, так і трифазні агрегати, а також здвоєні варіанти, тому ви можете легко відрегулювати цей параметр і купити професійний агрегат, який прослужить довгі роки.

Також при покупці варто дивитися на додаткове обладнання генератора особливо рекомендуємо звернути увагу на регулятор напруги AVR. Це елемент, що підтримує відповідну напругу та гарантує максимальну безпеку як для генератора, так і для підключених до нього пристроїв.

Вибравши бензиновий генератор, оснащений регулятором напруги АВР, ви зможете легко підключити до нього і будь-яке інше обладнання, інструменти та пристрої, що використовується.