Інтернет магазин VINUR
Корзина

Сонячна електростанція. Види та відмінності.

Постійне зростання цін на енергоносії, відключення електрики, залежність від централізованого постачання енергоресурсів – з цими явищами стикається практично кожен власник житла. Незручності та додаткові турботи кожен вирішує по-різному: хтось вибирає інші джерела енергії, хтось воліє користуватися генераторами тощо.

Одним з альтернативних варіантів для тих, хто шукає ідеальний за своїми характеристиками невичерпний ресурс, є енергія сонця. Сонячна електростанція для будинку вже давно перестала бути надзвичайним явищем у нашій країні, завдяки таким пропозиціям, як наше.

Чи знаєте ви, що енергії сонця, як і наша планета отримує протягом однієї хвилини, достатньо, щоб «покрити» всі потреби промисловості на майже три десятиліття? Це джерело енергії практично нескінченне, тому справа залишається за малим - правильно використовувати його на благо людства.

У цьому людям можуть допомогти сучасні сонячні станції, які монтуються на дахах будинків та використовуються як для опалення та подачі гарячої води, так і для електропостачання всього будинку. Вони відрізняються способом підключення, функціоналом та можливостями у різні періоди року, проте користь та вигода від їх використання безсумнівна.

Види та відмінності

Що є традиційною сонячною енергосистемою, яку найчастіше використовують у приватних домоволодіннях по всьому світу. Як правило, до неї входять такі компоненти:

  • сонячні панелі на фотоелементах;
  • пристрій керування;
  • резервний акумулятор;
  • інвертор-перетворювач.

Фотоелементи в панелях накопичують сонячну енергію, надходження якої контролюється пристроєм, що управляє. Резервний акумулятор може використовуватися для накопичення надлишків енергії, наприклад, а інвертор необхідний для перетворення енергії сонця на електрику, від якої живляться всі прилади та обладнання.

Види та відмінності різних систем

Існують три основні типи побутових сонячних електроенергетичних систем: об'єднані з централізованою енергомережею, пов'язані з резервним акумулятором та автономні. Основна відмінність – залежність від централізованої мережі постачання енергії. Кожен тип має сильні сторони, які визначають, наскільки вони підходять для ваших потреб.

  • Побутові сонячні енергосистеми, об'єднані із мережею

Пов'язана з мережею сонячна енергетична система безпосередньо підключена до будинку та традиційної електромережі. Такі системи дозволяють домовласникам отримувати електроенергію чи то від домашньої, чи то від централізованої електромережі. У разі потреби ви можете легко переключитися між житловою системою та мережею.

Основною перевагою системи цього є можливість збалансувати виробничі вимоги системи та домашнє електроживлення. Коли домашня система виробляє більше електроенергії, ніж споживає будинок, надлишок може бути проданий комунальному підприємству. Коли система не виробляє достатньої потужності, будинок може споживати електроенергію із комунальної мережі.

Подібні енергосистеми є найдешевший тип сонячної електростанції для житлових приміщень через мінімальну кількість необхідних компонентів.

  • Побутова сонячна енергосистема, об'єднана з мережею та резервним акумулятором

Подібна сонячна енергосистема підключена до традиційної енергосистеми загального користування та додатково оснащується системою резервного живлення від батарей. Додавання резервного акумулятора дозволяє системі збалансувати виробництво та попит та захищає від перебоїв у подачі електроенергії.

Навіщо потрібний резервний акумулятор? Виробництво сонячної системи залежить від доступного сонячного світла. Коли його багато, виробництво може перевищувати попит. При цьому надмірна потужність може заряджати батареї, в яких накопичується електрика. Коли система виробляє менше електроенергії, ніж потрібно дома, батареї можуть заповнити дефіцит.

Подібні системи також підключені до енергосистем загального користування. Це дозволяє домовласникам отримувати енергію з мережі в період надлишкового попиту і продавати електроенергію в мережу, коли спостерігається надлишкове виробництво.

Хоча такі системи пропонують більшу гнучкість, вони не позбавлені недоліків. Заряджання та розряджання акумуляторів знижує загальну ефективність системи. Крім того, такі електростанції складніші в проектуванні та встановленні і, отже, дорожчі.

  • Автономні сонячні енергосистеми

Автономна сонячна електростанція повністю відключена від традиційної електромережі. Без підключення до комунальної мережі резервні батареї необхідні для врівноваження періодів надлишкового виробництва та надмірного попиту.

Для захисту від нестачі електроенергії, коли сонячна система її недостатньо виробляє, а батареї розряджені, в систему зазвичай додають електричний генератор. Генератор використовується як джерело енергії в періоди тривалого надлишкового виробництва або незвичайного попиту.

Рекомендовані статті

Сонячна батарея 5 кВт під «зелений» тариф

  • 31.03.2016

Завдання: Поставка і монтаж мережевий сонячної електростанції для економії на енергопостачанні і отримання прибутку за «зеленим» тарифом для приватног..

Дізнатися більше..

Сонячна електростанція 10 кВт для приватного будинку в м Київ

  • 08.08.2018

Завдання: Побудова системи для економії на енергопостачанні приватного будинку в м Київ, яку забезпечує мережева сонячна електростанція 10 кВт за р..

Дізнатися більше..

рекомендовані товари

Запропонована сонячна електростанція потужністю 10..
241 863 грн
Запропонована сонячна електростанція потужністю 15..
329 675 грн
Запропонована сонячна електростанція потужністю 20..
424 890 грн