Інтернет магазин VINUR
Корзина

Rolls-Royce пропонує водневі рішення MTU для виробництва електроенергії

Rolls-Royce пропонує водневі рішення MTU для виробництва електроенергії

Компанія Rolls-Royce приділяє особливу увагу одному з перспективних напрямів своєї діяльності, пов'язаному з використанням силових газових двигунів MTU. Дані установки можуть застосовуватися для вироблення електроенергії та когенерації – виробництва корисного тепла та електроенергії одночасно.

Силові підстанції цієї серії використовують як паливо один із найпоширеніших елементів у природі – водень. Таким чином, вони здатні забезпечити споживачам повністю екологічно безпечне енергопостачання.

Вже сьогодні генераторні установки, оснащені подібним обладнанням МТУ лінійки 500 та 4000, можуть працювати з газовою сумішшю, що містить 10% водню. З 2022 року планується перейти на роботу з водневмісними сумішами, що містять 25% природного газу.

Після проведення низки інтенсивних випробувань на спеціальних тестових стендах та пілотних установках у замовників у 2022 році керівництво холдингу планує постійно пропонувати покупцям нові газові двигуни MTU серій 500 та 4000, які надійдуть на ринок, починаючи з 2023 року. Ці силові агрегати будуть розроблятися на індивідуальній основі для використання зі 100% паливом з H2.

Крім того, буде запропоновано ексклюзивні розробки на замовлення базових комплектів для переобладнання, які дозволять вже встановленим газовим двигунам працювати на 100% Н2. Про це повідомив на прес-конференції журналістам Перрі Койпер, президент із стійких енергетичних рішень особливого відділення Роллс-Ройс Power Systems.

Електростанції з водневими двигунами підтримують енергетичний перехід

Для декарбонізації виробництва електроенергії необхідні надійні, гнучкі, але водночас кліматично нейтральні електростанції, які б доповнювали існуючі рішення щодо отримання енергоресурсів від вітру та сонця.

Багаторічний досвід фахівців холдингу дозволив припустити, що природний газ спочатку буде основним паливом для розвитку водневої екосистеми, при цьому сам цей елемент періодичної системи вважається технічно обґрунтованим та економічно можливим варіантом.

З цієї причини було прийнято рішення серйозно вкладатись у розробку силових установок та агрегатів, які використовують екологічний водень у вигляді 10%, 25% або 100% у складі робочої суміші.

Rolls-Royce накопичує досвід для виробництва водневих екосистем

Крім того, паливні елементи, що працюють на 100% екологічно чистому газі, можуть відіграти важливу роль у енергопостачанні майбутнього у поєднанні з відновлюваними джерелами енергії.

У своїй штаб-квартирі у Фрідріхсхафені підрозділ Power Systems встановив 250-кіловатний демонстраційний зразок обладнання, який використовуватиметься для тестування та представлення клієнтам майбутніх енергетичних систем без викидів CO2.

Вся воднева екосистема, включаючи інфраструктуру для постачання, конверсії, випробувальних стендів та майбутнього виробництва, також розташовується на власних заводах підприємства, що сприяє накопиченню необхідного досвіду та знань.

Rolls-Royce фокусується на своїй програмі захисту клімату "NetZero at PowerSystems" з новими технологіями

В рамках програми захисту клімату «NetZero at PowerSystems» підрозділ PowerSystems поставив собі за мету скоротити до 2030 року на 35% викиди парникових газів порівняно з 2019 роком з використанням новітніх технологій.

Ця короткострокова мета відіграє важливу роль у прагненні групи Роллс-Ройс досягти вуглецевої нейтральності не пізніше 2050 року. Крім нових технологій, ключовим елементом у досягненні цих цілей є сертифікація ключових MTU агрегатів для роботи на екологічно безпечних видах сировини, що описуються в EN 15940. .

Про холдинг

Відома корпорація є першопрохідником у галузі розробок нових екологічно чистих та безпечних енергетичних агрегатів, які мають у майбутньому забезпечити будь-які потреби суспільства. Компанія зобов'язалася досягти нульових викидів парникових газів у своїй діяльності до 2030 року.

Вона є учасником руху ООН «Гонка до нуля» з 2020 року, взявши на себе зобов'язання забезпечити нульові викиди парникових газів до 2030 року та повністю перевести виробництво продукції на відсутність «вуглецевого сліду» до 2050 року.

RollsRoyce PowerSystems зі штаб-квартирою у Фрідріхсхафені на півдні Німеччини налічує близько 9000 осіб у штаті. Портфель продукції включає високошвидкісні двигуни та силові агрегати серії MTU для кораблів, електростанцій, важких наземних, залізничних та оборонних транспортних засобів, а також для нафтогазової промисловості.

Корпорація має клієнтів і бізнес-партнерів у більш ніж 150 країнах. Серед них понад чотири сотні авіакомпаній, понад півтори сотні військових замовників, ВМС та ВМФ, а також понад 5 тисяч клієнтів в енергетиці та атомній енергетиці.

Рекомендовані статті

20 років двигунам MTU серії 4000 для газових і дизельних генераторів

  • 18.10.2016

Компанія Rolls-Royce Power Systems оголосила про святкування 20-річчя створення двигуна MTU серії 4000, який встановлюється на різне устаткування, вкл..

Дізнатися більше..

10 років заводу HIMOINSA в Китаї з виробництва електрогенераторів

  • 05.12.2016

Компанія HIMOINSA (Іспанія) відсвяткувала 10-річний ювілей свого заводу в Китаї, який виробляє промислові дизельні генератори, газові електростанції і..

Дізнатися більше..