Інтернет магазин VINUR
Корзина

Сфери застосування джерел безперебійного живлення

Сфери застосування джерел безперебійного живлення

Електроенергія необхідна скрізь: побут, промисловість, будівництво. Сучасне життя настільки тісно пов'язана з електрикою, що при виникненні форс-мажорних ситуацій з'являються проблеми. Мається на увазі не тільки тимчасове відключення електроенергії, в результаті якого не працюють побутові прилади. Стрибки напруги - одна з головних причин поломок техніки. Щоб такі проблеми не виникали, застосовуються ДБЖ. Це незамінні пристрої, що використовуються в офісах, в приватних будинках, на виробництві. З ними не страшні тимчасові відключення електроенергії і скачки напруги.

Джерело безперебійного живлення: що це таке?

Це пристрій, який виконує функцію акумулятора енергії. При відключенні електрики воно забезпечує живлення різноманітної апаратури. Блок безперебійного живлення підключається до комп'ютера, газового котла, телекомунікаційного обладнання. Таким чином вирішується проблема тимчасового відключення електроенергії. Додатково ДБЖ забезпечує надійний захист від перешкод, від стрибків напруги. Це актуальний момент, коли мова йде про роботу дорогого устаткування і побутової техніки. Краще один раз витратити гроші на придбання блоку безперебійного живлення і бути спокійним. При наявності такого пристрою термін служби техніки продовжується.

Де незамінний блок безперебійного живлення

Це затребуваний пристрій, що відрізняється технічними характеристиками і функціональністю. У продажу представлені безперебойники різної потужності. Для невеликих підприємств і офісних приміщень підходить пристрій, потужність якого становить 0,6 кВт. Воно підключається до обладнання і при відключенні електроенергії забезпечує живлення протягом певного часу. Якщо планується використання бесперебойніка на великому об'єкті, віддається перевага більш потужним приладів. Для облаштування банківських установ, лікарень, виробничих підприємств застосовуються бесперебойники, потужність яких досягає 100 кВт. Для них характерна висока ефективність, надійність і низькі експлуатаційні витрати.

Джерело безперебійного живлення - система, в якій передбачена вбудована акумуляторна батарея. Його прямим призначенням є забезпечення автономної роботи електроприладів і захист від можливих проблем в електромережі. Такий пристрій використовується в різних сферах діяльності:

  • промисловість - на підприємствах відсутність електроенергії навіть протягом декількох хвилин призводить до збитків. Щоб виробничий процес не зупинявся, застосовуються бесперебойники;
  • офіси - тут використовується комп'ютерне обладнання та периферійні пристрої. Стрибки напруги дуже небезпечні для техніки. Для захисту обладнання від поломок використовуються джерела безперебійного живлення. Вони забезпечують роботу комп'ютерного обладнання на протязі часу, достатнього для коректного збереження важливої інформації;
  • медичні заклади - для облаштування таких об'єктів необхідні потужні прилади. Вони незамінні в лікарнях, діагностичних центрах, лабораторіях.

Як купити бесперебойник?

Вибір пристроїв великої. Тому при здійсненні покупки потрібно звертати увагу на основні технічні характеристики. Це потужність, тип акумуляторної батареї, топологія, діапазон вхідної напруги. Купити безперебійник можна самостійно або скориставшись допомогою фахівця. Другий варіант найкращий. Це гарантія отримання того, що необхідно в конкретному випадку!