Інтернет магазин VINUR
Корзина

Як вибрати джерело безперебійного живлення

Досить важливим питанням для багатьох власників житлових та комерційних приміщень є забезпечення безперебійної подачі живлення. У зв'язку з цим, часто задається питання: «Як вибрати ДБЖ – джерело безперебійного живлення, яке відповідало б заданим параметрам та потребам користувача?».

Якщо ми говоримо про сучасні засоби, що дозволяють продовжити роботу електрообладнання, приладів та пристроїв у вашому будинку або офісі при відключенні світла, то важливість джерел безперебійного живлення (ДБЖ) може комусь здатися перебільшеною.

Середній обиватель розмірковує приблизно так: «Навіщо використовувати дороге джерело безперебійного живлення для дому, якщо цілком можна пересидіти період відключення електроенергії з автономними пристроями – смартфонами, ноутбуками або планшетами?».

Начебто логічний погляд, однак, насправді все не так однозначно. Безперечно, ви можете «потерпіти» якийсь час без електрики, не користуючись будь-яким обладнанням у будинку чи квартирі до моменту подачі електроенергії.

У той же час, багато хто забуває про одну з найважливіших функцій джерел безперебійного живлення, від якої безпосередньо залежить подальша робота техніки та обладнання.

Якісне джерело безперебійного живлення (ДБЖ) захистить дорогу електроніку у вашому будинку від раптових стрибків напруги при включенні та відключенні світла. Це досить актуально в нашій країні, оскільки більшість мереж та підстанцій є досить старими, і про нормальну якість електроенергії можна лише мріяти.

Як це працює

Безперебійник живлення та подібні до нього пристрої постійно контролюють параметри електричної побутової або промислової мережі. У разі виникнення будь-яких проблем, пов'язаних з відключенням електроенергії, обладнання переводить на себе все навантаження від підключених пристроїв, перетворюючи накопичену у своїх акумуляторних блоках енергію в електричну.

Це дозволяє отримати практично ідеальні умови для функціонування будь-якої побутової та офісної техніки. Системи освітлення, опалення та кондиціонування, телевізори, холодильники, відеоспостереження, комп'ютери та інші електросистеми працюватимуть у звичайному режимі при відключенні централізованого електропостачання.

ДБЖ для дому та офісу – переваги

Як підібрати ДБЖ? Вибрати та купити подібне обладнання для дому чи офісу стає першочерговим завданням для власників заміських котеджів, дач, приватного сектору. Якісне обладнання дозволяє вирішувати ряд проблем і при цьому має важливі переваги:

  • джерела безперебійного живлення працюють повністю в автоматичному режимі, не вимагаючи участі;
  • немає потреби в регулярному обслуговуванні;
  • мінімальний час перемикання на роботу від інтегрованих акумуляторів;
  • практично повністю безшумна робота;
  • якісний та надійний захист техніки від стрибків напруги;
  • мінімальні вимоги до місця монтажу;
  • можливість організації спільної роботи із генератором.

ДБЖ багато користувачів використовують у зв'язці з генератором, що дозволяє гарантувати автономність вашого будинку навіть при тривалих відключення електроенергії. При цьому генератор може використовуватися автоматично для заряджання акумуляторних батарей блоку живлення.

Резервне живлення для дому та офісу – особливості вибору

Резервне джерело живлення для ваших потреб та потреб має підбиратися з урахуванням певних параметрів та особливостей експлуатації. Фахівці радять враховувати такі важливі фактори, як:

  • Навантажувальна потужність.

Щоб визначитися з цим показником, необхідно скласти потужності всіх приладів у будинку, що споживають електроенергію, та врахувати запас 30-40 відсотків. Крім того, слід враховувати пускові струми.

  • Час автономної роботи.

Безперебійне живлення джерела в заміському будинку, наприклад, може використовуватися для короткострокового або максимально довгого постачання електроенергії.

  • Форма напруги.

Виходячи з особливостей устаткування, що захищається, підбирається безперебійник синусоїдальної або ступінчастої напруги.

Де придбати джерело безперебійного живлення

Вибрати джерело резервного живлення (ДБЖ) для приватного будинку, котеджу, офісу, дачі або квартири вам завжди допоможуть експерти нашого інтернет-магазину. Досвідчені фахівці розкажуть про особливості та технічні параметри під час роботи безперебійників та підберуть найпридатніше для ваших умов обладнання.

Якісне та надійне джерело безперебійного живлення від нашого магазину – це гарантія комфорту проживання та роботи, а також безпека вашого особистого майна та цінної техніки. Економити на його придбанні не варто, адже користь такого пристрою не викликає сумнівів.

Рекомендовані статті

Інверторні стабілізатори напруги

  • 11.01.2017

На сьогоднішній день створення сучасного електрообладнання не стоїть на місці, тому багато виробників використовують нові технології при виготовленні стабілізаторів напруги. Наприклад, використовуються електричні схеми, в яких немає ступінчастого регулювання і автотрансформаторів.

Дізнатися більше..

Джерело безперебійного живлення 8 кВт General Electric моделі LP 10-11

  • 08.05.2018

Завдання: Проектування, доставка і установка ДБЖ з подвійним перетворенням для організації системи безперебійного живлення приватного будинку. ..

Дізнатися більше..