Інтернет магазин VINUR
Корзина

Інверторні стабілізатори напруги

На сьогоднішній день створення сучасного електрообладнання не стоїть на місці, тому багато виробників використовують нові технології при виготовленні стабілізаторів напруги. Наприклад, використовуються електричні схеми, в яких немає ступінчастого регулювання і автотрансформаторів. Так з'явилися нові інверторні стабілізатори, які працюють за рахунок генераторів з широтно-імпульсною модуляцією. Ми не стверджуємо, що інверторні схеми не використовувалися раніше при виробництві іншого електрообладнання, наприклад, в джерелах безперебійного живлення — ДБЖ.

У конструкції цього типу не використовуються трансформатори, тому вони мають велику схожість з джерелами безперебійного живлення. Нерідко виникали суперечки, що джерело може становити конкуренцію стабілізуючим пристроям, тобто виконувати їх функції. Так, частково може, але повноцінно — ні. Аналогія між ними є, але різниця — в якості перетворення напруги. Дане обладнання постійно підключено до мережі і подає струм на побутові прилади.

Купити стабілізатор напруги в Україні

Якщо ви хочете купити стабілізатор напруги в Україні, то варто вивчити основні переваги безступінчастих приладів, які дозволяють отримати високу точність показників на виході і широкий спектр їх використання. Інверторні пристрої зберігають свою потужність незалежно від показнику вхідного струму. Якщо порівнювати електрообладнання з моделями, які мають автотрансформатор, то другі мають зміни своєї потужності в крайніх точках робочого діапазону.

Давайте для експерименту візьмемо електричне обладнання від компанії Volter серії Etalon від 7 до 27 кВт. Устаткування призначене для роботи в електричній мережі в межах 130 - 330 В. При цьому точність стабілізації становить ±1%. Відключення приладу відбувається автоматично при перевищенні граничних допустимих значень. Виробник робить перетворювачі, які користуються великим попитом в Україні. Добре купується серія Etalon 18, 22 і 27 кВт, оскільки обладнання створено на базі спарених пристроїв однакової потужності 9, 11 і 14 кВт. Вони встановлюються на спеціальну стійку і живляться від одного автоматичного перемикача. Така схема дозволяє пристроям працювати паралельно, забезпечуючи одне навантаження.

Сьогодні ви можете придбати моделі типу ПТТМ, які використовуються в робочому діапазоні 130 - 320 вольт і здатні надати точність стабілізації ±0,5%. У них автоматичне відключення відбувається за аналогічною схемою — при перетині граничних значень робочого діапазону.

Купити стабілізатор напруги Україна

Рис: Схема ферорезонансного стабілізатору (а) принципіальна, (б) заміщення.

Також сьогодні на ринку можна зустріти плавно регульовані стабілізатори Powercom, які призначені для роботи в однофазних мережах при робочих показниках 165 - 275 вольт. Серія HI-AVR має показники навантаження 5 - 20 кВт. Трифазне обладнання представлено серією AVR-33 і може витримувати навантаження 15 - 100 кВт. У пристроях використовуються технології широтно-імпульсної модуляції, яка забезпечується IGBT-транзисторами.

Не всі українські виробники мають інверторні стабілізатори. Наприклад, компанія «Укртехнологія» тільки розробляє цей вид. Імпульсне обладнання буде випускатися в серії Impulse. Воно буде забезпечувати плавне високочастотне регулювання з точністю ±1% в широкому діапазоні напруги 120 – 280 вольт.

Хочеться відзначити, що ціна на плавно регульований перетворювач висока в порівнянні зі звичними для нашого споживача товарами даної категорії. Ми не будемо зараз вивчати цінову політику різних виробників, так як це не входить в наші завдання.

Де купити?

Якщо вам потрібне якісне та надійне електрообладнання, то його можна обрати на сторінках сайту компанії Vinur.com.ua. Безкоштовні консультації фахівців ви можете отримати за телефонами (044) 33-111-90, +38 (067) 218-85-71 і +38 (050) 339-17-74.

Рекомендовані статті

Як вибрати джерело безперебійного живлення

  • 06.12.2021

Досить важливим питанням для багатьох власників житлових та комерційних приміщень є забезпечення безперебійної подачі живлення. У зв'язку з цим, часто задається питання: «Як вибрати ДБЖ – джерело безперебійного живлення, яке відповідало б заданим параметрам та потребам користувача?».

Дізнатися більше..