Інтернет магазин VINUR
Корзина

У чому різниця між трансформатором та стабілізатором?


Давно відома важливість забезпечення якісним живленням будь-яких електричних, електромеханічних та інших типів пристроїв для максимально довговічного та ефективного їх функціонування. Неважливо, чи збираєтеся ви зайнятися домашніми справами (прибирання, прання, миття посуду) або ви маєте виконувати найскладніші промислові процеси, будь-яке обладнання та техніку необхідно запитати від мережі.

Головна умова до джерела живлення – подача нормального рівня напруги протягом усього часу без різких стрибків та просідань, які можуть стати причиною виходу з ладу техніки та устаткування, а й призвести до травм людей.

Стабілізатори напруги та трансформатори – це найважливіші пристрої, необхідні для ефективного енергопостачання. Їх використання у побуті та промисловості, а також у комерційному секторі може гарантувати безпеку та ефективність операцій, заснованих на потужності.

Сьогодні сотні та тисячі виробників по всьому світу випускають найширший асортимент продукції в цих категоріях, які відрізняються:

  • розмірами;
  • потужністю;
  • призначенням та іншими параметрами.

У чому ж різниця між стабілізаторами напруги та трансформаторами? Чому в одній ситуації краще використовувати саме стабілізатор, а в іншому випадку віддати перевагу лише трансформатору? Які особливості та переваги цих видів силового обладнання?

Головні відмінності стабілізатора від трансформатора

Стабілізатори напруги - це пристрої, які забезпечують постійну вихідну напругу в заданому діапазоні для підключених пристроїв у разі зміни та коливання вхідної напруги. Вони збільшують або зменшують рівні напруги та забезпечують необхідне значення цього параметра з різницею до 10% від ідеального значення.

Трансформатор - це обладнання, яке працює з використанням принципу електромагнітної індукції, збільшуючи або зменшуючи напругу змінного струму. Як правило, стандартний трансформатор має у своєму складі дві котушки з первинною та вторинними обмотками та сталевий сердечник.

Стабілізатори напруги потрібні в ситуаціях, коли мережа піддається частим коливанням напруги. Причин, через які в мережі то висока, то низька напруга, безліч:

  • загальна зношеність ліній електропередач;
  • велика кількість споживачів;
  • аварії на лінії;
  • проблеми на підстанції і таке інше.

Трансформатори найчастіше використовують у ситуаціях, коли в мережі стабільно надто висока або надто низька напруга. Вони необхідні для узгодження імпедансу та захисної ізоляції. Компанія Вінур пропонує своїм клієнтам по всій Україні та за кордоном широкий асортимент стабілізаторів та трансформаторів напруги, включаючи однофазні та трифазні різновиди різної потужності.

Трансформатори та стабілізатори є важливими пристроями, які підвищують або знижують рівні напруги кінцевого ефективного використання. Підвищуючі та понижуючі трансформатори широко використовуються для різних індивідуальних та промислових додатків.

Переваги стабілізаторів напруги

Стабілізатори напруги ефективно регулюють коливання напруги. Проблеми з напругою можуть виникнути через погане проведення, перевантаження, коротке замикання або погане заземлення. Стабілізатори легко та ефективно контролюють та запобігають будь-якій з таких проблем.

Стабілізатори корисні у багатьох відношеннях, оскільки здатні ефективно регулювати рівні напруги у різних типах обладнання. Вони використовуються у житлових будинках, будівельних будівлях, промисловості, навчальних закладах, торгових центрах, оздоровчих комплексах тощо.

Стабілізація дозволяє захистити будь-яке підключене обладнання від будь-яких проблем із напругою. Таким чином, жодних пошкоджень, пов'язаних із живленням, такі прилади не матимуть. Стабілізатори напруги забезпечують 100% безпеку промислового обладнання та побутової техніки.

Оскільки вони забезпечують безпеку найвищого рівня, то гарантують безперебійну роботу підключеного навантаження, а й збільшують термін служби устаткування.

Чому вам варто інвестувати в покупку стабілізаторів та трансформаторів

Фахівці відзначають: замість того, щоб постійно стикатися з втратами через проблеми з живленням, ви можете просто інвестувати в покупку стабілізаторів або трансформаторів напруги. Це економічний варіант для збереження вашого обладнання, зниження енергоспоживання та економії рахунків за електроенергію!

Подібне силове обладнання запобігає ризикам аварій, пов'язаних з живленням, при перевантаженнях і коротких замиканнях. Таким чином, вони рятують дорогоцінні життя людей та тварин у житлових будинках, на фермах та на підприємствах.

Стабілізатори напруги дозволяють легко налаштовувати специфікації: залежно від режиму встановлення та потреб у напрузі, вони можуть бути розроблені з урахуванням конкретних умов експлуатації. Вони включають різні новітні технологічні рішення, які підвищують їх якість, ефективність і надійність.

Сучасні стабілізатори та трансформатори виготовляються із стандартної сировини для обмотки, екранування, ізоляції тощо. Таким чином, їх можна ефективно використовувати протягом тривалого часу.

Вони не вимагають особливого догляду для нормального функціонування, можуть бути сконструйовані різних розмірів, потужностей та моделей залежно від службового призначення.