Інтернет магазин VINUR
Корзина

Поради щодо підбору стабілізатора напруги для бойлера

Проблеми з напругою – поширена проблема у заміських та приватних будинках. Однак іноді такі складнощі торкаються і мешканців багатоповерхівок. Різкі перепади напруги можуть призвести до виходу з експлуатації дорогої побутової техніки, водонагрівачів, аудіо і відео пристроїв.

Як захистити своє майно та подбати про власний комфорт? Найпростіше і найнадійніше вибрати та купити стабілізатор напруги для бойлера та будь-якого іншого обладнання, підключеного до електроживлення у вашому приміщенні.

Як вибрати регулятор напруги та на що звернути увагу при покупці? Фахівці рекомендують враховувати кілька важливих критеріїв та нюансів, серед яких:

  • потужність стабілізатора;
  • кількість фаз (однофазний або трифазний пристрій);
  • спосіб підключення та монтажу;
  • точність регулятора (мінімальна похибка напруги, що видається на виході) і так далі.

Стабілізатор напруги для водонагрівачанеобхідний завжди, адже на ринку існують різні види бойлерів, починаючи від накопичувальних баків та закінчуючи проточними моделями. Швидкість нагрівання води багато в чому визначається напругою, яка подається у квартиру чи будинок.

При цьому серйозні стрибки або просідання напруги багато в чому є основною причиною виходу дорогого обладнання з ладу. Якщо ви не хочете витрачатися на незапланований ремонт, якщо не хочете жертвувати власним комфортом та безпекою, стабілізатор стане вигідною інвестицією на довгі роки.

Як зрозуміти, що вам потрібен стабілізатор напруги у квартирі

Серед важливих причин, що вказують на необхідність придбання стабілізатора напруги, зазначаємо:

  • зниження функціональності обладнання (бойлер не гріє або дуже довго гріє воду);
  • проблеми з включенням-вимкненням водонагрівача;
  • постійно високу чи низьку напругу в мережі;
  • ідеальна напруга вдень і вночі з перепадами вранці та ввечері;
  • поєднання кількох згаданих вище проблем.

Яким має бути оптимальне значення напруги у мережі? Його можна виміряти самостійно за допомогою мультиметра або звернутися за допомогою до професійного електрика. Нормою для мереж 230 є напруга в діапазоні від 207 до 253 вольт. Для мереж 220 вольт відповідно від 198 до 242 вольт. Допустиме відхилення від норми становить 10%.

Часто зустрічаються ситуації, коли з напругою на вході у квартиру все гаразд. При цьому бойлер новий, але погано гріє воду. Причина може бути банальною, але цілком реальною для мешканців старого житла. Вона полягає в зниженні напруги безпосередньо в квартирі через втрати в проводці та кабелі, переріз і тип провідника у яких не відповідають нормативам.

Які пристрої потребують захисту від перенапруги

Від стрибків напруги можна захистити весь будинок, квартиру або офіс, так і окремі пристрої. Які з них найбільше потребують захисту? Насамперед, крім бойлерів захисту, вимагають сучасні холодильники інверторного типу з високими струмами запуску.

Незважаючи на те, що новітні моделі такого обладнання оснащені спеціальними системами безпеки, які відключають пристрій у разі різких стрибків напруги або переводять його в безпечний режим, краще все одно купити стабілізатор для довговічної роботи.

Захисту вимагають телевізори, комп'ютери та ноутбуки, аудіо обладнання. В окремих ситуаціях можна використовувати мережевий фільтр, проте при серйозних перепадах напруги захист техніки зможе забезпечити лише стабілізатор.